Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bir yıl zorluk çekebilirim

Bir yıl zorluk çekebilirim

Üç ay sonra evlenip yurt dışına gideceğim. Ama anneme çok düşkün olduğum için şimdiden depresyona girdim. Eşim iyi biri ailesi de çok merhametli insanlar. Ama anneme nasıl dayanacağım bilmiyorum. Annem telefonla konuşuruz, bir şey olmaz diyor ama bilmiyorum. İlk bir yıl zorluk çekebilirim bu süre içinde neler yapabilirim? D. K

Kendimizden bir parça gibi görüyoruz

Bulunduğumuz mekandan uzaklaşmak hepimiz için zordur. O yüzden çocukluğumuzun geçtiği köye gittiğimizde içimizde buruk bir sevinç yaşarız. Çünkü burada toprağa, taşa ve şehrin bütün alanlarına hatıralarımız bulaşmıştır. Kendimizden bir parça gibi görürüz büyüdüğümüz şehri. Ama her şeye rağmen yaşadığımız alana da uyum sağlamışızdır. Sen de sağlayacaksın. İlk günlerde biraz zorluk çekebilirsin ama zamanla buradaki ortama ve insanlara alışacaksın. Bunun için yurtdışındaki Türklerle tanışmaya ve buradaki çalışmalara katılmaya çalış. Eşine ve eşinin ailesine güveniyor olman bu sorunu daha rahat aşabileceğini gösterir. Annenin de ifade ettiği gibi artık internet var, cep telefonları var, iletişim daha rahat. Anneni özlediğinde görüşebilirsin. Bunun çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum neticede istediğinde aileni ziyarete gelebilirsin. Sanırım biraz gözün korkmuş. Rahat ol zamanla her şey istediğin gibi olacaktır.
Derslerimi aksatmadan yapabilir miyim?

Fatma abla, bende aşırı temizlik hastalığı var. Her gün evi silip süpürüyorum. Gardolabım hafif dağılsın içim sıkılıyor hemen indiriyor ve yeniden düzenliyorum. Bu yıl üniversiteye başlayacağım ama çok titiz olduğum için annem ne yapacaksın diyor. Derslerimi aksatmadan da titiz olamaz mıyım? Ç. K.

Ayrıntılara takılmayın

Dinimiz, gündelik hayatımızı itidal üzere kurmamız gerektiğini söyler. Yani, her konuda orta yolu seçmek gerekir. Elbette ortamın kirli ve dağınık olması normal karşılanamaz. Ancak gardolabında küçük bir dağınıklık varsa bunun için kıyameti koparmaya da gerek yok. Sana öncelikle evdeki işleri normal sınırlar dahilinde yapmanı tavsiye ederim. Mesela, haftada bir genel temizlik yapabilirsin, gün içinde ortamı düzenleyebilirsin ama küçük ayrıntılara takılmamaya gayret et. Derslerin, ibadetlerin ve evin işleri arasında bir denge kurabilirsin. Bunun için bir program hazırlayabilir ve bu programa uyabilirsin. Unutma, takıntılarımız başarımızı etkiler ve vaktimizi çalar. Buna fırsat vermemek gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi