Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

Bayram sonrası

Bayram sonrası

Dinî ve millî iki büyük bayramımızı, milletimize yakışır ve yararlı bir olgunlukla yaşayıp tamamladık. PKK hariç, Türkiye’nin durumu, pek çok dünya ve bazı Avrupa ülkelerinden daha iyi. Cihan devleti Amerika’nın bile finans değerlendirme notunun düşürüldüğü, komşumuz Yunanistan’ın tam manasiyle iflâs ettiği bir dönemde yaşıyoruz.
Izdırap çeken ülkelerin başında, açlıktan kırılan Somali geliyor. Somali’ye yardım için milletçe ve devletçe seferber olduk. Dünya bizi izlemekte zorlandı. Arap Birliği ve İslâm Dayanışma örgütü bile ancak Cumhurbaşkanımız’la Başbakanımız’ın sürekli ilgisinden etkilenerek konuya girebildi (Somali her ikisine de üyedir).
Libya ve Suriye ile Irak ve Afganistan’da kan gövdeyi götürüyor. Kaddafi yakalanınca Libya’da iç savaş bitecek. Petrolü ile yaralarını hızla sarabilir, nüfusu da azdır (7 milyon). Suriye’de ise, Baasçı devlet ordusu, on kişi bir araya gelince üzerlerine ve civardaki binalara top ateşi açıyor. Tunus ve Mısır, diktatörlerini defetmenin güveni içinde, çağdaş bir devletin gereklerini yerine getirebilmekle uğraşıyor. Halbuki Tunus da, Mısır da Avrupa’ya yakın, Avrupa devletleri ile girift ilişkilere girmiş ülkelerdir. Buna rağmen çağa uyum sağlamakta zorlanıyorlar.
Afganistan’da Amerika, NATO’nun ve Pakistan’ın desteğine rağmen kan gövdeyi götürüyor. Savaştıkları Tâlibân, 14 asırlık İslâm tarihinde misli görülmemiş ilkellikte bir rejim getirmek istiyor. Tâlibân örgütünü Amerika, Pakistan’la anlaşarak Pakistan topraklarında kurup yetiştirmişti. Ama bazı olaylar, inanılmaz boyutlarda yön değiştirebiliyor.
Irak’ta Câferî Şîîler’le Şâfiî Müslümanlar, gırtlak gırtlağa gelmiş, biribirlerinin camilerini -cemaatlerini sakınmaksızın- havaya uçuruyor. Kuzeyde Kürdistan devleti inşa ediliyor ve burada PKK barınıyor. Irak, hâlâ Amerika işgalinde. En az çeyrek asır öyle kalacak.
İran, süper kurnazlığa dayanan diplomasisi ve özel eğitilmiş silâhlı örgütleri ile rejimini sürdürüyor. Ama tam bir barışın gelmesinin ancak “13. İmâm”ın zuhûru ile mümkün bulunduğunu da biliyor. Böylesine bir âlemde Türkiye, her alanda ciddi mesafe alıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi