Cemal Nar

Cemal Nar

Vakitçiler Kıs Kıs Gülüyordur Herhalde

Vakitçiler Kıs Kıs Gülüyordur Herhalde

İlkokuldayken “Bir Fındık Düştü Daldan” diye bir hikâye okumuştum. Bir tavşan bir fındık ağacı altında uyurken hafif bir rüzgâr eser ve başına bir fındık düşer. Korkuyla fırlar yerinden ve rasgele bir yere kaçmaya başlar. Karşısına çıkan sorar, o da “biri taş fırlattı” der mesela. Bu haber kulaktan kulağa değiştirilerek ve abartılarak gider ve ormanlar kralına “ormana bir düşman ordusu girdi” şeklinde ulaşır. O da ordusunu hazırlayarak sefere çıkar düşmanı karşılamaya…

Askerlikte bizi bir gece yan yana dizdiler. Komutan en baştakinin kulağına bir şeyler söyledi. O şeyi her duyan yanındakine tekrar etti. Sonra ilk duyan ve son duyan yüksek sesle cümleyi tekrar ettiler. Arada gülünecek kadar fark vardı…

Bunlar komik ama çok önemli dersler ve ibretlerdi. Ama ne yalan söyleyelim, hiç biri CHP’nin durumu kadar komik değildir. Bilindiği gibi CHP esiyor, yağıyor, gürlüyor yine.

Sebep?

Malum, tele kulak. Yani birileri onları dinlemiş ve Vakit Gazetesi’ne sızdırmış. Mecliste soruyor; kim bu? Emniyet mi? Hükümet mi? Rüşvet mi?

İşin içine çete sokuluyor, cemaatler sokuluyor, derin devlet sokuluyor, rüşvet sokuluyor, emniyet sokuluyor…

Sistemden beslenen, kartelden beslenen işbirlikçi yandaş medya da avaz avaz bağırarak ona destek veriyor.

Ne imiş?

Devlet, kişileri ve kurumları dinliyormuş, bu çok tehlikeli imiş, vahim imiş, insan haklarına aykırıymış, hukuka ters düşermiş, özel hayatın korunmasını ihlal edermiş vs. vs.

Siz söyleyin, şimdi ben ne diyeyim bunlara a dostlar?

“Pes yani” mi?

“Günaydın beyler” mi?

Yoksa “Bunu siz mi söylüyorsunuz?” mu?


Bunları demeden önce Vakit Gazetesi’ni tebrik etmek istiyorum. Yaptı yine yapacağını. Ne kadar sevinse azdır. Kaç gündür sallıyor memleketi. Devlet harıl harıl çalışıyor şimdi. Meclis toplanıyor, soruşturma açılıyor, komisyon kuruluyor, gen soru tartışılıyor, her yerde “böcek” aranıyor, uzmanlar canlı yayınlarda bilgi sunuyor… Ve savcılar aracılığı ile yargı harekete geçiyor.

Bütün bunlar olurken Vakit Gazetesi kıs kıs gülüyor.

Neden?

Alın size “neden”i: Bunu da “Haber Vaktim”den okuyalım:

“Yılın komedisi. Aranan böcek(!) Sav'ın telefonu.”

“Olur mu yahu?” demeyin, işte olayın ayrıntısı:

“Tarih 25 Mayıs 2008 Cuma... Saat 10.00 civarı... Muhabirlerimiz, Hac ve Peygamber Efendimiz aleyhinde sarfettiği sözlerden dolayı büyük tepki çeken önder Sav'ın bu konudaki görüşünü almak üzere, kendisini 0532 371 65 22 numaralı telefondan ararlar... önder Sav; o an Vali Ali Serindağ ile görüşmektedir. Muhabirlerimize, "Misafirim var... Bir dakika..." der. Muhabirlerimiz beklemeye başlar... "Telefon açık"tır... Muhabirlerimiz, önder Sav ile Vali Serindağ'ın konuşmasına işte o telefondan, yani önder Sav'ın telefonundan mutalli olurlar...

önder Sav ile Vali Serindağ'ın görüşmesi, Sav'ın da ifade ettiği gibi, "bir saat" kadar sürer... Ancak muhabirlerimiz, bu görüşmenin yalnızca "42 dakika"sından haberdar olurlar... çünkü; 42 dakika sonra önder Sav'ın telefonunun şarjı bitmiştir!.. Türkiye'yi 3 gün boyunca meşgul eden olayın özü ve özeti budur...” (1)

Ne diyelim, önder Sav’ı “Peygamber” ve “Hac” çarptı ve bir kere daha utandırdı galiba, kendisini kınamayan ve görevden almayan partisiyle birlikte!...

Evet, olay bu ama burada kalmamalı. Hükümet işin üstüne gitmeli ve bütün gizli dinlemeleri ve fişlemeleri bitirmeli. Bir ayıptan kurtarmalı ülkeyi.

Malum medyaya gelince, biraz önce kendilerine “Pes yani”, “Günaydın beyler” ve “Bunu siz mi söylüyorsunuz?”u boşa demedik. Yıllar yılı bu “böcek işi”ni hem kendileri yaptı, hem de yandaş iktidarlarla devlet yaptı da gıkları çıkmadı.

Neydi o BçG’ler, BTK’ler?

Neydi o özel çağrılmış medya ile canlı yayınlarda gece yarısı ev basmalar?

28 Şubatın olağanlaştırdığı uygulamaları siz desteklemediniz mi?

Hangi bir örneği sayalım şimdi?

Utandıysanız, hatanızı görerek vazgeçtiyseniz, bundan sonra kimsenin özel hayatına karışmayacaksanız, biz de seve seve sözlerimizi geri alırız. Hadi “öyledir” deyin de şaşırtın bizi.

Değilse, bu iki yüzlülüklerle daha fazla seviyesizleşmeseniz olmaz mı?

(www.cemalnar.com)

(1)https://www.habervaktim.com/haberoku.php?id=20972


Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi