Abdurrahim Karakoç

Abdurrahim Karakoç

Sormuşlar, cevap vereyim

Sormuşlar, cevap vereyim

Türkiye’de dışa vuran pisliklerin çokluğundan dolayı dikkatleri çekmiş olacak ki, bir gazete manşetten soruyor:
NEDEN TUNCELİ?
Nedeni var mı? Herkes aynı görüşü taşıdığından dolayı... Yapılan kanun dışı hareketlerin genellikle mezhebi organizeye dayandığı için, hiçbir kanunsuz eyleme şahit bulunamadığından dolayı..
Bu soru aslında Kemal Kılıçdaroğlu’na, Kamer Genç’e, Ali Balkız ve aynı yolun kıdemli yolcularına sorulmalıydı..
Ayrıca ve hasseten din/iman ile araları iyi olmayan, mezhepçiliği din haline getiren folklorcu taifeye sorulmalıydı..
Cumhuriyet Heykelci Parti’ye (CHP) sorulsa muhtemelen cevap alınabilirdi..
Peki bir de ben sorayım:
NEDEN HER İSYANIN BAŞINDA
TUNCELİ BULUNUR?
Efendim PKK Karadeniz’e atlamak için Tunceli çanağını kullanmakta imiş..
Amasya değil, Sivas değil, Tokat değil, Erzincan değil.. Tunceli..
Çünkü, Tunceli halkı içinde üç/beş Türkiye sevdalısı çıksa bile, ya zorla susturulur, ya da icabına bakılır..
Halı sahada top oynayan polisleri ve seyircileri silahla tarayan eşkiyayı hiç gören olmadı mı? Oldu ama söylemezler.. İşte onun içindir ki Tunceli tercih edilen merkez üssü seçilmiş..
Soruyu soran gazetede aylar önce: /İngiltere’de 250 bin civarında alevi yaşadığı, bunlar için -Alevilik zorunlu din dersi- olarak okutulacakmış../
Gördünüz mü vehbinin kerrakesini? 250 bin kişinin, dinler kategorisinde yeri bile olmayan kesimin görüşünü DİN olarak okutacaklarmış.. Amma hiç nedense 1,5 milyarlık İslâm dini zorunlu ders olmuyor.. Bir araştırmacı, “Tunceli sosyal dokusu icabı örgüt için önemlidir” diyor ki, doğrudur..
O sosyal doku hep Türkiye için problem olagelmiştir..
Dikkat ederseniz, PKK’nın as elemanları Tunceli kökenlidir. Ayrıca kadındır.. PKK yeni bir taktik uygulamaktadır.. Sünni Kürtlere pek önem verilmiyor ve gerek Türk alevileri, gerek Suriye Nuseyrileri, PKK’yı yönetmektedirler.. Irkçılığın yanında mezhepçilik..
AÇILIM dediğimiz ağacın meyveleri bunlar olsa gerek..
Türkiye’de ÖZERKLİK ilan eden PKK yandaşları içinde çoğunluğu Alevi ateistlerin teşkil ettiği söyleniyor..
Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM), Avrupa’da alevi ve Kürt kimliği resmen tanınsın teklifinde bulunur..
Bu resmi tanınmanın mânâsını, mantığını kime sorsak? Vaktiyle Bakan mertebesine yükselmiş Seyfi dedeye mi, Moğultay amcaya mı?
10 yıldır Aleviliği “ayrı bir din” olarak takdim eden kesimler için elbette Tunceli hayli önem taşır.. Ayrıca, Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi bölme böldürme fonlarından beslenmelerin de rolü vardır..
AKP’nin füze kalkanı basiretsizliği kadar MHP’nin sırf iktidar hırsı yüzünden ayrılıkçı unsurlara destek vermesi traji-komik oyunun eksiğini tamamlıyor..
Avrupa’da, Amerika’da, bilhassa Yahudi kuruluşlar tarafından ünlü ve yetkili kişilere verilen MELVİN JONES ödülü ta ÇEVİK BİR zamanından beri beni yüreğimden yaralar.. Bunu o zaman da yazdım.. Yazdıklarımdan dolayı Çevik Bir paşanın menfi yönden özel alakasına muhatap olduğumu beyan ederim..
Yazdığım her yazı, istisnasız, Çevik Bir tarafından mahkemeye suç duyurusu olarak intikal ederdi.. Hakimler mecburen konuyu tahkik ederlerdi..
Bir defasında yine Çevik Bir imzalı şikayetin görülen mahkemesinde /Beraat/ etmiştim.. Salondan çıkacağım zaman beyaz saçlı mahkeme hakimi beklememi söyledi.. Bekledim ve muhterem hakim bey dediler ki:
-Karakoç, biz seni şiirlerinizden tanırız.. Ne yazsan bir paşanın dikkatine takılıyor.. Otoritenin ne hallere düştüğünü görüyorsun.. Şu yanda güya evrak imzalatmak için bekleyen ve karar verilince çıkıp giden iki asker bizi de kontrol etmektedir.. Haklı olmanız, doğruları yazmanız bile bazı kişilere göre suç teşkil eder.. Onun içindir ki gayet temkinli olmalısınız..
Çevik Bir/İsrail ile askeri anlaşmalar/PKK’nın özellikle Tunceli çanağında yuvarlanması.. Kürdünü, Türkünü, Müslümanını, gavurunu Allahsızlar elinden Allah kurtarsın!


Çarkçıbaşı çıldırdı, tuzlayın ki kokmasın
Darda kaldığı zaman Lieberman’ı yoklasın
Bu sözüm herkesedir, sana, bana, komşuya
Düz yolda yürüyenler gölgesinden korkmasın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahim Karakoç Arşivi