Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Evlendikten sonra gerçek yüzünü gördüm

Evlendikten sonra gerçek yüzünü gördüm

Selamün aleyküm ablacım, ben 22 yasındayım ve bir yıllık evliyim. Ama hayatımdan ve hayatımın getirdiklerinden hiç memnun değilim. Eşimle hiç anlaşamıyoruz. Onunla her konuda zıt düşüyoruz. Ayrı dünyaların insanlarıyız. Ortak bir yönümüz yok. Onun gerçek yüzünü evlendikten sonra anladım. Boşanmayı dahi düşünüyorum. Ama hayatın ne getireceğini bilmiyorum o yüzden gözüm kesmiyor. Bir uzmana ihtiyacım var, kendimi çok çaresiz hissediyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. E.K

Herşey istediğimiz gibi olmayabilir

Her genç mutlu bir yuva kurmak ve sağlıklı bir aile ortamına ulaşmak için evlenir. Ama ne yazık ki yaşadığımız dünya bir imtihan diyarı ve bizler her zaman hayallerimize ulaşamayabiliriz. Bu nedenle neden niçin sorularını sormadan çözüm üzerine odaklanmamız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Evliliklerde, bazı insanlar benzerliklere önem verir. Yani evleneceği kişiyle ortak özellikler taşımak ve paylaşım içinde olmak ister. Bazı insanlar ise, zıt özellikleri dikkate alır ve kendinden farklı birini seçmek isterler. Her iki durumda da, kişinin bireysel tercihi vardır ve kişi mutlu ve huzurlu bir aile ortamı aramaktadır.

İfadenizden anladığım kadarıyla, evliliğinizde umduğunuzu bulamadınız ve eşinizle ilgili hayal kırıklığı yaşadınız. Ama şu gerçeği de unutmamak gerekir ki, hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi değildir. Yani, evlenmeden önce, hayal ettiklerinizle evlendikten sonra karşılaştıklarınız örtüşmeyebilir. Çünkü evlilik öncesi eş adayları birbirlerine daha şirin görünmek için çaba gösterebilirler. Evlilik sonrası bu durum ortaya çıktığında ise, karşı taraf için büyük bir düş kırıklığı yaşanır. Bu nedenle eş adayları, birbirlerini tanıma aşamasında öncelikle, dindarlığa, sağlıklı bir kişiliğin oturmuş olmasına ve sözkonusu kişinin beklentilerine uygun olup olmadığına bakmalıdırlar.

Evlenme ya da ayrılma konusunda sizi, yönlendirmemiz ya da etkilememiz etik olarak mümkün değildir. Bu konuyla ilgili ne yapmanız gerektiğine kendiniz karar vereceksiniz. Bunun için hayatınızın yeniden muhasebesini yapabilir ve neyin sizin için daha doğru olacağını yeniden değerlendirebilirsiniz. Evliliğiniz bir yaşında ve siz birbirinizi tanıma aşamasındasınız. Bu nedenle kendinize bir süre tanıyabilirsiniz. Belki de bu süre içinde bazı şeyler yerine oturabilir. Bu gibi durumlarda aile ile istişare etmek onların desteğini almak ta önemlidir. Sorunlarınızın üstesinden gelerek evliliğinizi sürdürmeye karar veriyorsanız, eşinizi değiştirmeye çalışmamalı ve onu olduğu gibi kabullenmelisiniz. Yani eşinizin kendine has bir insan olduğunu olumlu ve olumsuz taraflarının olduğunu bilmeli ve bunu kabul etmelisiniz. Ve mutluluğunuzun sadece onunla kaim olabilecek bir durum olmadığına, bir insan olarak sorumluluklarınızı yerine getirdiğinizde mutlu ve huzurlu olabileceğinize inanmalısınız. Vaktinizi enerjinizi faydalı işlerle geçirebilir, kendinizi ilgi alanınıza uygun bir konuda yetiştirebilir ve insanlara faydalı olabilirsiniz.

Unutmayın, yaşadığımız dünya bir imtihan diyarı ve bizler sahip olduklarımızla sınanıyoruz. Dolayısıyla karşımıza acı ve tatlı süprizler çıkabilir. Bunu bu şekilde kabul etmek zorundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi