Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Allah'ın rızasını kaybetmekten korkarım

Allah'ın rızasını kaybetmekten korkarım

Bu hafta hanımlara, nelerden korktuklarını sorduk. Korkularının bir kısmının bu dünyaya ait olduğunu en önemli kısmının ise ahiret ile ilgili olduğunu ifade eden hanımlarımız, dünyaya ait korkuların geçici olduğunu belirttiler.

Dünyanın korkuları dünyada kalır

- Gençlik yıllarımda, korkularım bu dünya ile ilgiliydi. Ama artık, dünyaya ait korkuların bir süre sonra son bulabileceğini biliyorum. Bu nedenle, korkularım ahretimle ilgili. Allahın rızasını kaybetmekten korkuyorum, insanlara haksızlık yapmaktan korkuyorum, hata yapmaktan korkuyorum, ibadetlerimi aksatmaktan korkuyorum ve ahrette kurtuluşa erenlerden olamazsam diye korkuyorum. Allah ayaklarımı sıratı müstakımdan ayırmasın. Yoksa, dünyanın korkuları dünyada kalır.

Nesibe Y (ev hanımı)

Ölümden korkuyorum

- Annaannemin ölümünden sonra ölüm korkusu yaşıyorum. Hele akşamları yatağıma geçtiğimde sevdiklerimi düşünüyor onların başına bir şeyler gelebileceğinden korkuyor ve ağlıyorum. Eşim akşamları geç geldiğinde panik yapıyorum, öleceğim diye çok korkuyorum. Ama korkunun bir faydası yok er geç öleceğiz. Korkularımı yenmek için dua ederim, sevdiğim arkadaşlarımla görüşürüm, dışarı çıkar yürüyüş yaparım. Ya da korkumu unutmak için kendimi dışarı atarım...

Nihal Ş (ev hanımı)

Ağır bir imtihan

- Şu an hamileyim ve çocuğumun engelli doğmasından çok korkuyorum. Geçen yıl da deprem korkum vardı. Şimdi korkularım yer değiştirdi. Eşim, gereksiz yere kendini üzüyorsun diyor ama benim iki yeğenim engelli doğmuştu. Yengem hayatını bu iki çocuğa adadı. Allah beni evladımla imtihan etmesin ağır bir imtihan. Çok fazla panik yaptığım zamanlarda hemen abdest alır namaz kılar ve dua ederim. Korkularımın ilacı bu, yani dua... Korkalarımızın arkası kesilmez ama şunu biliyoruz ki, Allah daime kulunun yanında ve ona yardımcı oluyor.

Aysel K (ev hanımı)

Dünya geçici değil mi?

- İlahıyat Fakültesinde okuyorum, hamdolsun dinime bağlı biriyim. Ama, Allahın rızasına uygun yaşayamazsam diye korkuyorum. Rabbim bize sayısız nimetler verdi, bizi insan olarak yarattı. Ama zayıf düşüyor ve nefsimizin esiri oluyoruz. Eğer Allahın rızasını kazanabilirsem dünyaya ait hiçbir korku beni esir alamaz. Zaten dünya geçici değil mi? Acılarımız bir gün bitmeyecek mi? Allah razı olduğu kulları arasına katsın daha başka bir şey istemem...

Zeynep K (öğrenci)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi