Aziz Üstel

Aziz Üstel

Akdeniz’de İsrail’le son tango

Akdeniz’de İsrail’le son tango

Noble Petrol Şirketi, İsrail devlet kuruluşu Zion Petrol’le birlikte Güney Kıbrıs’ta petrol aramaya başladı. Noble bir Amerikan şirketi ama İsrail kıyılarında doğalgaz yatakları bulmuştu ve bugün de işletmekte. Şu güne kadar İsrail kıyılarından 6 bin varil petrol çıkarabildi ancak. Yaptığı yatırımsa 535 milyon dolar! Petrol kalitesiz olduğundan varilini ancak 60 dolardan pazarlayabildi. Önceki gün, bu şirket Kıbrıs Rum Kesimi’yle yaptığı doğalgaz ve petrol arama izinlerinin dolmasına 8 gün kala, doğalgaz arama çalışmalarını, göstermelik de olsa başlattı.

Buradaki amaç Türkiye’yi tahrik etmek. Noble bir ABD şirketi. Çalışmalarına müdahale ettiğiniz an karşınıza çıkacak olan İsrail, Güney Kıbrıs ya da Yunanistan değil ABD Donanması. ABD silahlı kuvvetlerine uzun yıllardan bu yana, “her koşulda, ABD ekonomik çıkarlarını koruma ve kollama” görevi verilmiştir ABD Kongresi tarafından. Onun için kalkıp da Türkiye’yle İsrail donanmalarını mukayese etmek saçmalığın daniskasıdır. Burada Türkiye’nin yapacağı KKTC açıklarında petrol ve doğalgaz aramalarını başlatmaktır. Eğer Noble -Zion ortaklığının başlatacağı sismik araştırmalara İsrail donanması eşlik etmek gafletinde bulunursa, birkaç Tepe sınıfı firkateynle Gür sınıfı denizaltıyı KKTC açıklarına göndermek yeter de artar bile. Çatışma olur mu İsrail donanmasıyla? Şu anda Libya açıklarında bulunan ABD 6. Filosunun gemilerinden bazıları hemen bölgeye gelecek ve araya girecektir. Ne olursa olsun, Türkiye, Kuzey Kıbrıs kıyılarında, KKTC’yle birlikte doğalgaz ve petrol aramalarını başlatmalıdır. Madem Güney Kıbrıs “petrol aramak en doğal hakkımızdır” diyor, o zaman bizim de hakkımız petrol de doğalgaz da aramak!

İlyas mı Çiğdem mi karar ver!

Hakim karşısında duran uzun boylu, sarı saçları omuzlarında, dudakları kıpkızıl, gözleri boyalı şikayetçiye bakmış, gözlüklerinin üzerinden: “İlyas sen misin?”

Sarı saçlar sallanmış bir sağa bir sola; kalın bir sesle gelmiş yanıt: “Benim adım Çiğdem!”

Yargıç gözlerini devirmiş: “Dönme misin sen?”

“Hayır efendim. Transseksüelim.”

Yargıç düşünmüş, sonra: “Yaz kızım. Adım İlyas ama bana Çiğdem derler. Dönmeyim ama aramızda bana transseksüel derler...” (Algan ve Saadet’e teşekkürler)



Çok dikkatli olun

Kırsalda akşamüstü eve dönerken Işık Hanım, battaniyeye sarılmış bir çocuğun, bir araba koltuğunda, yol kenarında terk edildiğini görmüş. Eve hemen yetişmesi gerektiğinden durmamış ama biraz sonra polisi aramış. Polis, hemen olay yerine gideceğini söyledikten sonra şöyle demiş: “Çeteler, özellikle bayan araba sürücülerinin durup arabalarından inmelerini sağlamak için akıl almaz yollara başvuruyorlar. Bunların en çok seçtiği yolsa, orman kenarına bir araba bırakıp içine de küçük bir bebek oturtmak. Hanım sürücünün terk edilmiş bir çocuğu bırakamayacağını düşünüyorlar tabi. Eğer hanım sürücü arabadan inerse, ormana sürükleniyor ve başına gelmedik iş kalmıyor. Erkekse inen, dövülüyor bütün parası alınıyor. Sakın durmayın. Hemen 155’i arayın.” Bu uyarıyı lütfen okuyun, arkadaşlarınıza da iletin. (Sayın Işık Uman’a teşekkürler)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi