Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kim korunacak?

Kim korunacak?

Ülkemize kurulmak istenen füze kalkanı sistemi ile kim ya da kimler korunmak isteniyor?

Açıklamalara bakarsanız NATO, üye ülkeleri bir füze saldırısına karşı korumak için böyle bir sistemi ülkemize kuruyor!

Ancak işin aslı pek böyle açıklandığı gibi değil!

Zira NATO üyesi ülkelerin erken uyarı sistemi ile izlenecek ülkeler ile bir problemleri yok!

Bölgemizde izlenecek ülkelerle problemi olan tek ülke var:

O da İsrail!

Yani ülkemize kurulacak füze kalkanı sistemi ile tehlikeli ülke olarak kabul edilen ülkelere karşı İsrail'in koruma altına alınması için izlenecek!

Ve İsrail'e yönelik bir füze saldırısı(!) çok önceden görülerek tedbir alınıp o füzelerin havada imha edilmesi için düğmeye basılacak!

Hal böyle iken bir yandan İsrail'e karşı üst perdeden açıklamalar yapan iktidar erken uyarı sisteminin kurulmasına karşı niye hiç ses çıkarmıyor?

Mavi Marmara saldırısı yüzünden özür dilemeye yanaşmayan İsrail'in hak ettiği cevabı alacağını ve hizaya getirileceğini sıkça tekrarlayan iktidar asıl amacı İsrail'in korunması olan bir çalışmaya neden katkı veriyor?

Sadece "NATO üyesi olmamız bizi böyle bir uygulamaya" mecbur ediyor ve füze kalkanı sistemi kurulmasına seyirci kalmamız sonucunu doğuruyor ise bu durumun kamuoyu ile paylaşılması gerekmez mi?

"NATO içindeki mükellefiyetimizi yerine getiriyoruz" denilerek İsrail'e karşı izlenen politikaya taban tabana zıt bir icraatın ortağı olmak ne kadar sağlıklı olabilir ki?

Bize kalırsa iktidar söylemi ile eylemi arasındaki bu çelişkiye biran önce son vermelidir! Ya İsrail'e karşı izlediği sert açıklamalara son vermeli ve füze kalkanı sistemini sonuna kadar savunmalıdır!

Ya da füze kalkanı sisteminin İsrail'e karşı izlenen politikalara ters düştüğünü ifade ederek NATO'ya hayır demeyi başarmalıdır!

Bir yandan İsrail'e karşı demediklerini bırakmayanların bir yandan İsrail'i daha iyi korumak için alınan kararlara onay vermeleri ne izah edilebilir ne de kabul edilebilir!

Füze kalkanı sistemine onay veriliyor olması iktidarın büyük bir çelişkisidir! İktidarın söylemleri ile eylemleri arasındaki müthiş zıtlığı ortaya çıkaran bir durum söz konusudur!

Bir iktidar ancak bu kadar çelişki içine düşebilir!

NATO üyesi olmamız bahane edilerek söylemlerine böylesine ters bir eyleme nasıl izin verilebilirler?

Kim ne derse desin açıkça görülüyor ki ülkemize kurulacak füze kalkanı sistemi tamamen İsrail'in korunması amacına yöneliktir!

Füze kalkanı sistemi ile izlenecek ülkelerin NATO üyesi ülkelerle herhangi bir sorunu yok ki bu politika haklılık kazansın! Bu politika ülkemizi durduk yerde hedef haline getirmekten başka bir şey değildir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi