Feyzullah Birışık

Feyzullah Birışık

Allah beni ne zaman zikreder, ben bilirim!

Allah beni ne zaman zikreder, ben bilirim!

Gönül dostlarından bir zat, arkadaşlarına :’ Allah beni ne zaman zikreder, ben bilirim.’ Demiş. Arkadaşları da: Olur mu böyle bir şey?’deyip karşı çıkmışlar. Hemen anlatayım demiş ve Allah-u teala şöyle buyuruyor deyip şu ayeti okumuş:

Öyleyse (yalnızca) Beni anın, Ben de sizi anayım ve (yalnızca) Bana şükredin ve (sakın) nankörlük etmeyin.

Tebessüm ederek okuduğum bu kıssa ve kıssaya konuk olan ayet-i Kerime, Allah-kul ilişkisini sağlamlaştıran, muhabbet beslettiren ve ‘rabbim beni tanıyor’ mesajı ı verdiren bir mucize, bir lütuftur adeta…

Subhanallah! Biz, yeryüzünün her hangi bir köşesinde, herhangi bir saatinde Allah’ı anacağız, Allah’ın varlığını hissedeceğiz, Kendisini anarken bizleri işittiğine ve gördüğüne adımız gibi inanacağız, Allah da bizleri o an anacak… Adımızı zikredecek… Subhanallah! Her şeyin sahibi olan yüce Allah, milyarlarca insan varken, adımızı taşıyan binlerce insan varken, O bizlerin adını anacak! Bu ne büyük bir şeref ya rabbi!

Düşünün sevgili kardeşlerim, bu satırları yazarken: Subhanallahi ve bi hamdihi! Diyerek Allah’ı zikrediyorum, Allah da hemen şimdi beni anıyor… Siz de zikredin aynı anda isim karıştırmadan sizi de ansın. Bu ne büyük bir şeref!

‘’ Ebu Hureyre (r.a.)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Allah bir kulu sevdiği zaman Cebrail’e “Allah filanı seviyor, onu sende sev” diye emreder. Cebrail de o kulu sever sonra gök halkı olan meleklere: Gerçekten Allah filanı seviyor onu siz de seviniz! Diye hitap eder.

Göklerdekiler de o kimseyi severler sonra da yeryüzündekilerin gönlünde o kimseye karşı bir sevgi uyanır.”
Subhanallah! Allah’ı zikret, Allah seni sevsin ve kendi sevgisinin yanında en büyük melek ve gökteki sayısız meleklerin de sevgisini katsın… Düşünün nolursunuz, adınız hem Allah, hem Cebrail aleyhisselam hem de gökteki melekler tarafından anılıyor… Gök, sizden bahsediyor… Siz yeryüzünde Allah’ı zikrettiniz, size olan sevgi gökten yeryüzüne insin ve diğer insanlar da sizi sevsin…

Allah-u tealanın bizlerden razı olup olmadığını öğrenmek için mükemmel bir fırsat… Allah için sevilip sevilmediğinizi bir bakın… Bu sayı çok azsa ölüm meleği gelmeden Allah’ı zikrederek bu sayıyı artırın. Siz Allah’ı zikredin, insanlar sizi sevsin…

İnsanların sevgisini kazanmak için yalakalık yapılmasına ya da sahte tebessümler etmeye gerek yok… Sen sadece Allah’ı zikret, onların seni sevmelerini Allah-u teala sağlasın… Subhanallah! Tek kelimelik bir zikir yeri ve göğü harekete geçiriyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Feyzullah Birışık Arşivi