Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Evde yabancı gibiyim

Evde yabancı gibiyim

Selamun aleyküm Fatma abla. Ben 16 yaşında bir genç kızım. Benim sorunum ailem ile ilgili. Ailemle hiç anlaşamıyorum. Kendimi baskı altında hissediyorum, çok bunalıyorum; hele de annemle hiç anlaşamıyorum bana çok karışıyor. Ne yapsam sorun haline getiriyor. Ev içinde iki yabancı gibiyiz. Bana hiç güvenmiyor, aile içinde huzurlu ve mutlu değilim annem beni çok bunaltıyor. Bu rahatsızlığımı anneme söylüyorum ama bana hemen kızıyor "her istediğini yapıyoruz daha ne istiyorsun" diyor. Biraz rahat olmak istiyorum evde hapisim, hiç dışarıya çıkmama izin vermiyorlar, oysaki ben arkadaşlarımla gezmek istiyorum ama bunu anlamak istemiyorlar ailem yüzünden arkadaşlarımı kaybettim. Bazen 18 yaşıma girip kurtulmak istiyorum ailemden ama böyle bir şey düşünmek yanlış biliyorum ama dayanamıyorum ablacım ya... Ne olur bana dua edin. şimdiden tavsiyeniz için teşekkürler... N. S.
Annenle tanıştırabilirsin

Bu yaşlarda, bahsettiğin sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak burada sorunların üstesinden nasıl geldiğimiz ve olaylara nasıl baktığımız önemlidir. Günümüzde çocuklarla ilgili bir sorun olduğunda genellikle ebeveynler suçlanır ve gencin yaptığı ettiği her şeye göz yumulur. Oysa, burada hem ebeveynin sorumlulukları hem de gencin sorumlulukları dikkate alınmalıdır. Annenin yaşadığı kaygılar ve sana baskı olarak yansıyan tutumlarının ardında seni koruma niyeti var. Ancak yöntemler çoğu zaman sıkıntılı olduğundan bahsettiğin sorunlar ortaya çıkıyor. Bunun için biraz de sen anneni anlamaya çalış ve bunun sana manevi bir getirisi olduğunu düşün. Yani, ana babanın rızasını kazanmak ve onların gönüllerini almak Allah'ın razı olacağı bir davranıştır.

Bu yaşlarda arkadaşlarınla birlikte vakit geçirmek istemen ve bağımsızlaşma mücadelesi vermen doğal. Birkaç yıl sonra bu duygularının oturduğunu ve artık aileyle çatışma içine girecek bir durumun olmadığını anlayacaksın. Bu sorununu çözmek için arkadaşlarını annenle tanıştırabilirsin hatta onların aileleriyle görüştürebilir ve annenin güvenmesini sağlayabilirsiniz.
Ne yapmalıyım?

Fatma abla ben şu an on bir yaşındayım. Abim bana Facebooke açtı ama annem izin vermiyor. Abim bana güveniyor ben sadece arkadaşlarımla konuşmak istiyorum ama annem kandırırlar başına kötü şeyler gelebilir diyor. Sizce ne yapmalıyım? N. K.
İyiliğimizi isterler

Canım yavrum, bu yaşlarda farkında olmadan hata yapabilir ve üzülebilirsin. O yüzden annenin söylediği şekilde hareket et ve bu gibi durumlarda onu mutlaka bilgilendir. Annelerimiz bizim için her zaman her şeyin en iyisini isterler. Onlar bize zarar gelsin istemezler ve bunun için hayatlarını ortaya koyarlar. O nedenle ayaklarımızın üzerinde durmayı öğreninceye kadar onların desteğine ihtiyaç duyarız. Şu an bu fikrinden vazgeç, vaktinin bir kısmını arkadaşlarınla oynayarak geçir bir kısmını da derslerine ayır. Allaha emanet ol.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi