Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum

Ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum

Şu an hiç istemediğim ve sevmediğim bir meslekte çalışıyorum. Memuriyetim var fakat işi bırakıp sevdiğim işi yapmak istiyorum. Yani aslında benim amacım iyi bir eğitimci olmaktı fakat kader beni hastanede çalışmaya itti. Beş yıllık memurum fakat içimde hep eğitimci olma hayali var. Bu konuda ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum. H. K.

Aktif rol alabilrsiniz

Bu konuyla ilgili pek çok cevap yazdığımı hatırlıyorum ve aynı cümlemi tekrar ediyorum "insan sevdiği meslekte daha başarılı olur" Ancak bazen istediğimiz bir işte çalışamayabiliriz de. Böyle zamanlarda yaptığımız işi sevmeye ve işi bir sorumluluk olarak görmeye çalışmalıyız. Fotoğrafın tamamını görmenize yardımcı olmaya çalışıyoruz ancak her kişinin hayatıyla ilgili kararlarını kendisinin verebileceğini düşünüyoruz. Şu günlerde, memurluk sınavlarına girip, bir şekilde memur olmaya çalışan binlerce insan varken sizin sahip olduğunuz işi bırakmanız bir dezavantaj olabilir. Bu nedenle, işinizi bırakmayın, fakat işinizin eğitimle ilgili kısmına da eğilin. Mesela, yaptığınız işle ilgili seminerlere katılabilir, sağlıkla ilgili derneklere üye olabilir ve buralarda aktif rol alabilirsiniz.
Babamın ölümünden sonra çok değişti

Babamın ölümünden sonra annem çok değişti. Fındık kabuğunu dolduramayacak şeyleri büyütüyor ve bizimle kavga ediyor. Küçük bir şeyde, "babanız öldü artık bana bakmayacaksınız, bunu biliyorum" diyor. Ne kadar söylesek te bu konuda onu ikna edemiyoruz. Annem, babam ölmeden önce de psikayatrise gidiyordu. O zamanlar bu kadar değildi ama şimdi bizi çok yoruyor. Bu konuda neler yapabiliriz? M. K.

Yanındayız duygusunu hissettirin

Yakınlarımız tarafından rencide edildiğimizde çok inciriniz. Çünkü onlara değer veririz ve onların da aynı şekilde bizi önemli görmelerini isteriz. Ancak, herhangi bir rahatsızlığa bağlı olarak istemediğimiz davranışları gösterdiklerinde hiç tereddüt etmeden affederiz. Çünkü isteyerek yapmadıklarını biliriz. İfadenizden anladığıma göre anneniz daha önceden de yardım alıyordu ve tedavi sürecinde daha iyiydi. Ancak babanın ölümü ve tedaviyi bırakması rahatsızlığın nüksetmesine neden olmuş olabilir ve bu durum annenin çocuklarıyla ilişkilerini etkileyebilir. Bu durumda, öncelikle anneyi yardım aldığı doktora yeniden götürüp tedaviye devam etmesini sağlayabilirsiniz. Babanın ölümünden sonra annenin kendini yalnız hissetmesi ve çocukları tarafından dışlanacağına inanması ayrı bir sorun. Bu konuyla ilgili anneye güven verebilir ve yanındayız, senin destekçiniz duygusunu hissettirebilirsiniz. Yasını tutması noktasında destek sağlayabilir, duygularını ifade etmesine yardımcı olabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi