Cemal Nar

Cemal Nar

www.cemalnar.com

www.cemalnar.com

www.cemalnar.com isimli sitemizdeki bilgiler için daha önce şöyle demiştik.

“Sitemiz daha çok emeğimizin ürünü olsun istedik. Başka sitelerden hazır bilgiler kopyalamak niyetinde değiliz. Belki “misafir kalemler”e sizin gönderdiklerinizle beraber, kimi yazarların çok beğendiğimiz bazı yazılarını “iktibas” yoluyla konuk edebiliriz, ya da insanlarca bilinmesinde fayda gördüğümüz çok kıymetli bazı insan, kitap, yazı, bilgi veya haberleri, kaynak vererek alabiliriz”

Bir konuyu hemen arzedeyim: Sitemizdeki fıkıh ilmi ile ilgili bilgileri çok sevgili kardeşimiz ve değerli meslektaşımız Ramazan Pak hocamızın iki kıymetli eserinden, “Fıkıh İlmihali” ve “Fıkıh Usûlü”nden iktibas ettik. Lütfedip verdikleri izinden ötürü şahsımız ve okuyucularımız adına kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yüce Allah’ın nimetlerini paylaşmaktan söz etmiştik. Gerçekten de yağmur gibi yağan büyük lütuflar altında ıslanıyor ve ürperiyoruz. Başlangıçta iki yiğit delikanlının eseri olan bu site, o lütuflardan sadece biridir. Sitenin ilk hali sevgili Mehmet Akif Yayan’ın, 2. ve en son şu gördüğünüz 3. hali de sevgili Gökay Karakoç’un eseridir.

Bu arada bu halkaya Nureddin Çağdaş Çakmak Bey kardeşimiz katılmış ve sitemizi zenginleştirmiştir. Her gün sohbetlerimize gelerek onları kamerayla kaydeden Halil İbrahim Oruçoğlu kardeşimize ve siteye yerleştiren Nurettin Çakmak kardeşimize ayrıca teşekkürler ederim. Bu videolar sitemize bereket ve canlılık kazandırmıştır. Nihayet çok zenginleşince www.ilimistan.com adıyla Nureddin Çağdaş Çakmak Bey kardeşimin yaptığı özel bir siteye dönüşmüştür.

Bilindiği gibi “sebep olan yapan gibidir” kaidesince inşallah bunların ve az veya çok hizmeti geçen başka kardeşlerimin dünyada da ahirette de mükafatları ve sevapları bol olur. Allah onlardan, eşlerinden ve zürriyetlerinden ebediyen razı olsun, gönüllerini hidayet, istikamet ve bereketten ayırmayarak daima huzurla ve mutlulukla diri tutsun, hep güldürsün, hep gönüllesin…

Samimi, sıcak ve engin gönüllüdür sitemiz. Sadece doğruları yazmaya, yazamadığı yerde susmaya söz vermiş bir sitedir. Gerçekleri çarpıtmayı, bozup değiştirmeyi şiddetle kınayan, haksız kınamalardan asla korkmayan bir site olarak kalacaktır inşallah.

Hatalarımızı, kusurlarımızı uygun bir dille bildiren herkese minnet ve şükranlarımızı peşinen sunarız. Dua buyurunuz efendim, Allah Teâlâ’nın izni ile yoluna kıyamete kadar devam etsin. Bu aynı zamanda evlatlarıma ve onların evlatlarına bir vasiyetim olsun.

Onların tükendiği bir nokta olursa, her zamanın “Allah Yolunda Çabalayan” hamiyetli din kardeşlerime emanet olsun inşallah.



Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi