Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Bilmem anlatabildim mi?

Bilmem anlatabildim mi?

Merhaba Fatma abla, ben 16 yaşında bir öğrenciyim. Gecen sene benle birlikte eski sınıfımdan 4 arkadaşla yeni bir okula başladik.

Bu okula bizle birlikte başka yerlerden öğrenciler de geldi. Sınıfımdaki arkadaşlarımdan çoğunu seviyorum, tabiî herkesi değil bu herhalde normal bir şey? Benimle birlikte sınıfa başladığımız arkadaşlarımın sınıfımdakilerle baya samimiyetleri var. Bazıları yeni arkadaş buldular ama ben hâlâ bir iki arkadaşla takılıyorum. Tabi ki sınıfımdaki herkesle iyi anlaşıyorum ama aslında ben de onlarla daha samimi olmak isterdim. Ama nedense bir türlü yapamıyorum. Onlar bana gelip konuşuyorlar ama ben sanki onlardan uzaklasıyorum.

Aslında çok samimiyet pek de iyi değildir diye düşünebilirdim ama arkadaş ihtiyacı başka bir şey. Onlarla iyi anlaşmak istiyorum, aynı öbür arkadaşlarımın onlarla anlaştıkları gibi. Onlar bir sey söylemekten utanmıyorlar. Ama ben şahsımla ilgili kötü düşünmelerini istemiyorum. Tanımadığım insanları kendime yaklaştırmıyorum, onlara fırsat tanımadığımı düşünüyorum. Belki onlara yakınlık gösterseydim her şey başka olabilirdi ama hep uzak durdum. Herkes konuşurken ben hep dinledim hâlâ da dinliyorum. Herşeye burnumu sokmayı sevmem. Her işin bir vakti olduğunu düşünüyorum. Facebook kulanmıyorum, ayrıca msn'i sadece maillerim için kulanıyorum. Arkadaşlarım belki gün boyu yazıştıkları için birbirleriyle daha iyi anlaşıyorlardır. Ama aslında yaşam stilimden memnun değilim. Kendimi daha iyi ifade etmek istiyorum. Çoğu zaman derste bildiğim şeyler için el kaldıramıyorum. Kendimden çok eminim ama utangaçlığımdan mı geliyor bilmiyorum. İngilizce'de belki bir kelimeyi yanlış söylerim diye çok korkuyorum ve bunun için hiç el kaldırmıyorum. Öbür derslerde de öyle, ya yanlış dersem diye korkuyorum. Aslında notlarım iyi ama bu gibi sorunlarım yüzünden kendime güvenim kalmıyor. Kendimi derslerime daha çok vermek istiyorum ama bunu başarabilir miyim bilmiyorum. Bugün öğretmen beni kaldırdı ve söylediklerimden fazlasıyla memnun kaldı ama ben yine acaba bir şeyi yanlış ya da komik mi söyledim diye panik yapıyorum. Umarım kendimi doğru ifade etmişimdir. Tavsiyelerinizi bekliyorum.M. Ç.

Yanlış yapsan ne olur?

Bu dönem vaktinin büyük bir kısmını arkadaşlarınla geçirmek istemen ve onların beğenilerini dikkate alman doğal bir şey. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da beklentileri itidal üzere tutmak gerekir. Arkadaşlarının seni taktir etmeleri, beğenmeleri seni mutlu edebilir ancak bu konudaki beklentilerini fazla büyütmemelisin. Senin kendinle ilgili ne düşündüğün de önemli. Arkadaşlarınla ilişkilerinde, ilgi ve alakayı karşı taraftan beklemeden, sen onlara ilgi gösterebilirsin. Verdiğimiz her şey bir şekilde bize geri döner. Eğer arkadaşlarının seninle iyi ilişkiler kurmalarını istiyorsan ilk adımı sen atabilirsin.

Sınıfta kendini geri çekiyorsun, sanırım beğenilmemekten, hata yapmaktan korkuyorsun. Ama şunu da unutma ki, bu hayatın içinde hata yapmak da var, iyi şeyler yapmak da var. Hata yapmak ya da beklediğimiz sonuca ulaşamamak dünyanın sonu değil. Hata yapmışsak geri dönebiliriz, derslerimizde başarısız olmuşsak bunu telafi edebiliriz. Korkularının üzerine gidersen bu sorunlardan kurtulabilirsin. Bunun için olumlu taraflarını da görmeye çalış. Genç, dinamik ve akıllı birisin. Daha pek çok olumlu tarafların var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi