Rahim Er

Rahim Er

Türkiye’nin anası

Türkiye’nin anası

Washington, DC

Eminim, çok eminim ki merhume Tenzile Erdoğan’ın fotoğrafına bakan, hayatta olsun veya olmasın O’nda bir parça da kendi anasını bulmaktadır. Bizim bir ana tipimiz vardı. Onlar, ulu çınarlar gibi sabır analardı. Eğer, arkada bir yüzyıl boyu savaşmış, bundan dolayı da çarığa muhtaç düşmüş bir milletin bugün başı göklere eriyorsa ondaki sır, işte o analarındır. O analar, önce kocalarına, sonra evlatlarına destek oldular. Sonra da torunlarına çoban yıldızı. Her birinin hayatı bir destandır, bir romandır, bir uzun metrajlı filmdir.
O analar şikâyet nedir bilmezler. Onların ahlâkı, sabır ve şükürle yoğrulmuştur.
Layıkıyla eş ve helal süt emzirmiş ana olmaktan öte umurları yoktur. Tenzile Erdoğan, diğer nesildaşları gibi işte bu ana tipinin perde gerisindeki sessiz, fakat sevdalı bir numunesidir. Onların sevdası yüce Allah’a ve ‘aleyhisselam’ diye selamladığımız Şanlı Peygamberedir.
O devletli kadınlar, otağımızın orta direğidir.
Artık tarih oldu sayılır...
Bugün dile gelme vesilesi doğmuştur? 2008 yılı başlarıydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e Çankaya’da ‘biz, sizler gibi hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için evvela ana-babalarınıza dua ediyoruz’ demiştim. Bir ay kadar sonra bir kandil telefonuna dönüşünde Cumhurbaşkanına da söylemiş olduğumu ifade ederek aynı cümleyi bu defa da sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la paylaştım.
Biz, Tayyip Erdoğan’ı, Abdullah Gül’ü ve diğerlerini bu makamlara geldikleri için sevmedik. Bizimki mevsimlik muhabbet değildir. Bizim sevgimiz yek vücut, yek cihet ve yek kalb pınarından beslenir.
Tenzile Ana’nın hicret haberini aldığımız kahvaltıda eşim, bazı okuduklarını, Tayyip Beyin anasına duyduğu merhameti anlattı. Bunun üzerine sofra, şu cümleye şahit oldu. ‘O merhamet, bu muvaffakiyeti besledi’.
Zira o merhametin geldiği ana kaynak var:
Ki onun adı Kur’andır.
-Ana-babalarınıza ‘öff!’ bile demeyiniz, kültürünü bina eder.
Ki onun adı Peygamber buyruğu hadistir.
-Cennet, anaların ayakları altındadır!
Haber, cennetin anaların razılığıyla kazanılacağına metafizik bir ihtar, kıymetini bilen içinse bir tebşir, bir muştudur.
Ah, ağzı dualı, dili şükürlü analar.
Sultan, Cumhurbaşkanı, Başbakan doğuran analar.
Tenzile Ana!
Başucunda gözyaşlarını içine akıtırken Yasin okuyan devlet adamı yetiştiren güzel analar, onlar bu toprakların servetidir! O devlet analara ne devlet ki tabutlarını hem millet, hem devlet ve hem de melekler taşır.
Tayyip Erdoğan, herkese vekaleten Türkiye’nin anasını uğurladı.
Analar ölmez, göçer, hicret ederler.
1992’de göçen anam benim için hiç ölmedi ki.
Tayyip Erdoğan için anacığı hiç ölmeyecek ki.
Onlar, burada duaları, orada himmetleriyle yanımızdalar.
Analar, Cennet yolunun bir kırmızı halı gibi ayakları önüne serildiği mü’mine kadınlardır. Nur içinde yatsın, haklarını helal etsinler.
Türkiye, ana modelini asla kaybetmemeli.
Analar, devletleştikçe devlet, devleşir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi