Ziya Şengül

Ziya Şengül

Korkak futbolun verdiği acı sonuç

Korkak futbolun verdiği acı sonuç

Lider geldiği Moskova'da Trabzonspor, CSKA karşısında beklenilen düzeyde bir futbol sergileyemediği gibi sonucu lehine çevirecek hücumcu futbolcularından da yoksundu. Ben bu maçta cezalı Burak'ı çok aradım. Halil Altıntop, çok koşuyor, çok didiniyor ama bu kadar verimsiz olması akıllara durgunluk veriyor.

lk yarıda gol pozisyonlarına yakın olan Trabzonspor'du. Alanzinho ile Halil'in buldukları gol pozisyonları üst üste gole çeviremeyenlerini izledik. Özellikle Alanzinho korkak davranmasa gol yapan adam olurdu.

Yenilen ilk golde Giray ve Glowacki o kadar savruk bir hareketlenmeye girdiler ki, Wagner Love'un topuk pasıyla Doumbia'nin ilk golüne şaşkın şaşkın baka kaldılar. Hani birisi çıkıp bana sorsa bu maçın adamı kim? İlk önce Love, sonra Doumbia derim. Her iki golde de Love'un gol pasları vardı.

CSKA Moskova, takım olarak hücuma çok çabuk çok adamla çıkıyor. Tabiki Love'a ilk önce Şenol Güneş'in bir önlem alması gerekirdi. Bu adamın yaratıcılığı takımını hücuma kaldırırken, aynı zamanda da gollerle de kucaklaştırıyordu. Kaleci Tolga, çok önemli birkaç tane gol pozisyonu vardı. Cımbızla çekip bir pozisyonunu anlatmak istiyorum, Doumbia ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çok önemli kurtarış yaptı.

Cauna'nın ikinci CSKA golünde de Love'un gol ortasını izledik. Bu kadar önemli performans sergileyen CSKA'lı futbolcuya Serkan gibi iyi markaj yapan, rakip futbolcuyu rahatsız eden kişiliğe sahip olan adam olarak yapıştırılması Şenol Güneş'den beklerdim. Serkan'ın nerede oynadığı anlamadım. Bir bakıyorum orta sahanın sağında, daha sonra gözüme çarpıyor göbekte, sonra da sol tarafta, her yerde var ama görev anlayışı içinde görevlendirilmemiş olarak gördüm. Doumbia'nın üçüncü golünde zaten oyuna havlu atmış Trabzonspor savunması seyretti. CSKA iyice rahatlayan taraf oldu.

Üzüldüm, Türk futbolu adına üzüldüm... Grupta lider olan Trabzonspor'un puan almasının muhtaç olduğu maçtan puansız ayrılması hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Trabzon'un önünde daha 3 maç var. En azından Avrupa Ligi'ne kalmayı hedeflemesi gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi