Aziz Üstel

Aziz Üstel

Sizin insafınız yok mu?

Sizin insafınız yok mu?

Felaket kimilerinin arayıp da bulamadığı nimettir bazen. Yıllar önce Ankara’da bir çiçekçi tanımıştım. Herif dua ederdi bir devlet adamı ya da ünlü bir iş adamı ölsün diye. Nedenini sordunuz mu da, “Çelenklerden bir günde kazanacağım parala emekli olurum” derdi. Bu, felaketten çıkar bekleyenler Van’da da ortaya çıktı! Hani şu 2.5 liraya ekmek 2 liraya su satan leş kargaları var ya, onlardan söz ediyorum işte.

Alma mazlumun ah’ını, çıkar aheste aheste lafını duymadınız mı siz? Hiç sıkılmadınız mı bir somun ekmek uzatıp “iki buçuk lira” derken! Ya da su isteyen bir kardeşinin yüzüne bakıp pişkin pişkin sırıtarak 2 lira derken hiç mi sıkılmadınız? Bunların adlarını açıklayacaksın, resimlerini basıp “insanlığın yüz karaları” diye çıkaracaksın milletin huzuruna. Çıkaracaksın ki herkes yüzlerine tükürsün!

Osman Öcalan’dan PKK yorumu

Osman Öcalan PKK’yı bugün, Türkiye’yle ilişkileri bozulan İsrail ve Suriye’nin kullandığını söylemiş. Türkiye’nin yükselen yıldız olduğunu, bunu içine sindiremeyenlerin Türkiye’yi karıştırmak için PKK’yı saldırttığını belirtmiş. Ne var ki, ABD’nin, Şili’den, Venezuela’dan, Meksika’dan ve daha birçok ülkeden, Irak’a getirdiği özel güvenlik şirketlerini hesaba katmamış. Sayısı 150 bini bulan, Frederic Forsythe’ın deyimiyle Savaş İtlerini (Dogs Of War) bilmiyor da olabilir. Blackwater, KPR, PNS, Triple Canopy Inc., gibi sadece ABD Devletine çalışanlar var. Bunların dışında gündeliği adam başı 1500 dolar olan, iş bitiminde de 2 ile 5 milyon dolar arasında ikramiye alan küçük kuruluşlar asıl gündemimizde olması gerekenler. Çünkü bu adamların hepsi de profesyonel asker; özel kuvvetlerde görev yapmış, ağır silah kullanmayı, vur-kaç eylemlerini ezberlemiş, gözünü kırpmadan adam öldüren yaratıklar. Parayı kim bastırırsa onun iti oluveriyorlar. PKK’nın son saldırıları, uzmanlara göre buram buram profesyonellik kokuyor. Yani köyünden devşirilip dağa çıkan çoluk çocuk işi değil örneğin Çukurca saldırısı. Eh günde 1500 dolar da çerez parası sayılır PKK gibi uyuşturucu tacirleri için! Madem Obama Türkiye ile işbirliğine bu kadar hevesli, o zaman CIA bu savaş itlerinin bugün nerede ne yaptığını fısıldasın MİT’in kulağına. Bakalım kaçı PeKeKe’nin hizmetinde, sözüm ona Kürtlerin çıkarları adına eğitim veriyor, hatta kurşun sıkıyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi