Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Şiddetin önlenmesi için maneviyat eğitimi şart

Şiddetin önlenmesi için maneviyat eğitimi şart

Bu hafta hanımlarımıza, son günlerde hızla artan kadın cinayetleriyle ilgili düşüncelerini sorduk. "Öldürülen kadınların ekranlara yansıması şiddeti körüklüyor" diyen hanımlarımız, çözümün aile bireylerinin İslami bilgi ve bilinç yönünden desteklenmesiyle mümkün olabileceğini belirttiler.

Tek başına çözüm değil

Son günlerde eşleri tarafından öldürülen kadınların acılı hayat hikayelerini izliyoruz. Bu içimizi acıtan bir olay. Ama cinayetin haberlere yansıması tek başına çözüm değildir. Tam tersine bu bence içinde şiddet duygusu taşıyanlara cesaret veriyor. Bu nedenle kısa zamanda çözüm yolları aranmalı ve aile devlet tarafından korunma altına alınmalıdır.

Fadime K. (ev hanımı)

Hiç bir şey yapamıyoruz

Şiddeti izliyoruz, çevremizde görüyoruz, işitiyoruz ama hiçbir şey yapamıyoruz. Bu çok acı bir şey. Çözüm sadece konuşmakla mümkün olmuyor. Resmi ve gayri resmi kurumların bu konuda geniş çaplı bir çalışma yapmaları ve şiddet mağduru kadınları ekranlara taşımadan sorunu ortadan kaldırmaları gerekir. Kadın ilk müracat ettiğinde korunma altına alınmalı ve şiddet uygulayan eşlere müeyyideler uygulanmalıdır.

Zeliha Y. (Emekli memur)

Manevi eğitim verilmelidir

Şiddet uygulayan eşler nerede büyüyorlar kimin eğitiminden geçiyorlar. Tabiki ailenin, yani anne babanın. Bu nedenle önce anne babalar çocuklarına vicdan eğitimi vermeli ve onları İslami eğitim üzere yetiştirmelidirler. Bunu başaramazlarsa ve kendileri de şiddet yanlısı olurlarsa çocuklar büyüdüklerinde eşlerine şiddet uygulayacaklardır. Bence önce aile içinde maneviyat eğitimi verilmeli ve çocuklar burada eğitilmelidir.

Züleyha Y. (ev hanımı)

Cesaret veriyor

Öldürülen kadınların televizyonda görülmesi beni çok üzüyor. Ben bu görüntülerin ruh sağlığı yerinde olmayanlar için sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Bu insanlar görüntülerden cesaret alarak eşlerine ya da çevrelerindeki insanlara şiddet uygulayabilirler. Bir de olaylar ekrana yansımadan çözülmelidir. Bunun için, şiddet gören kadınların korunmaya alınması şart.

Nevruz K. (ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi