Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Psikolojik olduğunu düşünüyorum

Psikolojik olduğunu düşünüyorum

* 11 yaşında bir kızım var. Küçüklüğünden beri altını ıslatıyor. Doktora götürdüm, mesanenin biraz küçük olduğunu söyledi. Bu konuda bazı tavsiyelerde bulundu. Ama ben sorunun psikolojik olduğunu düşündüğüm için psikoloğa götürdüm. Fakat değişen bir şey olmadı. Artık kızım büyüyor, bunu sorun yapmaya başladı. Bu konuda ona nasıl yardımcı olabilirim?

H. K.

Doktorunuza güvenin

* Sorunlarımızı ortadan kaldırabilmek için ilgili kişi ya da birimlerden yardım almaya ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde fiziksel ya da duygusal bir problem yaşadığımızda da doktora gider ve bize verilen tavsiyeleri dikkate alırız. Çünkü gittiğimiz kişi alanıyla ilgili uzmandır ve bize yardımcı olabilecek kişidir. Ancak siz doktorunuzun teşhis ve tavsiyelerine rağmen arayışlarınızı sürdürmüşsünüz. Burada yapmanız gereken şey, doktorunuza güvenmeniz ve onun verdiği ilaçları kullanmanız, tavsiyelerini dikkate almanız olmalıdır. Bunun için tekrar doktorunuzu gidiniz ve tavsiyelerini dikkate alınız. Bir de kızınızı gece bir iki defa kaldırıp tuvalete götürün. Yaşadığı sorunun çözüme ulaşabileceğini izah edin durumu kabullenmesi noktasında destek sağlayın.

İstemediğim bir bölümde okuyorum

* Fatma abla, ben yirmi yaşında bir genç kızım. Şu an iktisat okuyorum ama hayalimde edebiyat öğretmeni olmak vardı. Ama yanlış tercih yaptım ve istemediğim bir bölümde okuyorum. Aslında son günlerde bölümümü biraz sevmeye başladım ama ben daha çok sosyal konulara ilgi duyan biriyim. Bu konuda neler yapabilirim?

Z. K.

Yapabileceğiniz çok şey var

* Şunu unutmayın ki, hayatta her şey istediğimiz gibi olmayacak ve biz bazı şeylerin elimizde olmadığını anlayacağız. Her öğrenci gibi sen de istediğin bir bölümde okumayı arzu ettin ama olmadı. Kazanabilirdin de ama kendini farklı bir alanda buldun ve bu durumu kabul etmek zorundaydın. Böyle durumlarda eyvah ne yaptım demek yerine, neler yapabilirim sorusu üzerine odaklanmamız gerekir. Bunun için yapabileceğiniz bir çok şey olabilir. Her branşın her konunun bir de sosyal boyutunun olduğunu unutmayın. Okuduğunuz bölümün insan ilişkileri alanıyla ilgilenebilir mezun olduğunuzda da çalışmalarınızı bu kapsamda sürdürebilirsiniz. Ama her şeye rağmen ikna olamıyorsanız seneye tekrar sınava girebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi