Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ah şu bizimkiler..

Ah şu bizimkiler..

Yunanistan’dan artık umudu kestiler.. Muhtemelen Yunanistan Euro bölgesi dışına çıkarılacak..

Tek mesele Yunanistan olsa iyi. Sırada İtalya var.. Açık gün geçtikçe büyüyor. Ekonomik kriz siyasi krizi, siyasi kriz ekonomik krizi büyütüyor..

İtalya bir çökmeye başlarsa, İtalya’yı kurtaracak bir fon yok. IMF’nin bile gücü yetmez İtalya’yı kurtarmaya..

İtalya kendinden ibaret bir ülke değil. İtalyan bankaları, sanayisi çökmeye başlarsa, bundan Vatikan da etkilenir, Fransa da, Malta da.. Daha birçok AB ülkesi de.. Domino etkisi ile hepsi birbirinin üzerine yıkılır..

Fransa şimdiden kemer sıkmaya başladı bile.. Ve sokak hemen tepkisini verdi..

İtalya’da kriz bu şekilde derinleşmeye devam edecek olursa, herhalde Belçika iflas bayrağını çeker..

AB’nin kalbinde patlayacak kriz, “Big Europe” hayallerinin sonu olur..

İtalya, Fransa çökerse İspanya ve Portekiz de ayakta kalamaz.. Bu Avrupa’nın sonu olur.. AB macerası başlamadan biter..

AB’nin kurtulma şansı yok.. Bugünki krizi aşsalar bile 2015, 2025 krizi var kapıda.. 21. YY’ın ilk çeyreğinde hiçbir umut ışığı yok.. 15 yıl sürecek bir krizden geriye ne kalır bilmiyorum..

İtalya ve Fransa çökecekse, bu tsunami Almanya’yı da derinden sarsacaktır..

Aslında kriz sadece ekonomik ve siyasi değil, batının asıl krizi ahlaki, felsefi, toplumsal.

Temel sorun, kapitalist paradigmanın iflası ile ilgili..

Havayı, suyu, toprağı kirlettiler..

“Özgürlük” derken, insanı nefsinin kölesi yaptılar, uyuşturucu ve fuhuş batağına saplandılar, aileyi bitirdiler.. Batının geleceği yok artık..

Hâlâ bizden bazıları batının peşinden gitmeye çalışıyor..

Zengin aileler, çocuklarına piyano dersi aldırıyorlar, kendileri golf oynamayı öğreniyorlar.. Hani bunlar yapılmaz değil de, kanun ya da ud biliyor musun diye sorsam! Aslını inkar eden haramzadedir beyler..

Bizim siyasiler, belediyeci beyler de batıda gördüklerini hemen alıp buraya getirerek çağdaş belediyecilik yaptıklarını sanıyorlar..

Bizim alameti farikamız ne olmalı? Yani bizi biz yapan, bizi ötekilerden ayıran özelliklerimizden ne kaldı geriye.

Oturduğunuz evler mi? Yiyip içtikleriniz, giyip kuşandıklarınız.. İçimizden birileri, sonradan görme havasında, aşağılık kompleksi ile var gücü ile ötekilere benzemeye çalışıyor.. Okuyup düşündükleri yok. Pahalı arabalara binsinler, marka kullansınlar, çocuklarını pahalı okullarda okutsunlar, pahalı turlara, tatillere çıksınlar, sonra da hacca gidip defteri sildirsinler..

Kabe’nin hemen karşısındaki lüks otellerde Kabe’ye tepeden bakarak, “helal şaraplarını, şampanyalarını, likörlerini yudumlasınlar.”

Hemen söyleyeyim, merhametten habersiz, hedonist, çıkarcı, çile ve hüzün nedir bilmeyen bu çocuklar yarın ahir ömrünüzde size ne yapacaklar göreceksiniz.. Ya da servetinizi yarın nasıl har vurup harman savuracaklarını..

Bizim işadamlarına sormak istiyorum: Reklamlarda kullandığınız imajlar ve spotlarda anlatılan dünya hangi dünya, kimin dünyası! Ya o dizilerdeki roller, verilen mesaj, tam bir rezalet.. Aslında hepimiz imtihan oluyoruz.. Bu dünya böyledir işte..

Mal ve makam peşinde koşanlar, cahillik edenler, servet ve güç sahiplerine yalakalık yapanlar, yaltaklananlar, zalimlerin tetikçiliğini ve kahyalığını yapanlar..

İyi insanlar da vardır.. Gönül ehli. Sabırlı, dürüst, bilgili, cesur.. Ama çok az..

İyilikler ve kötülükler bir arada yaşanıyor aslında..

Unutmadan, bu Bayram namazını, Karadenizli, Kürt ve Alevilerin birlikte yaşadığı, sosyolojik olarak 3’e bölünmüş bir yerde kıldım.. Geçen seneye göre cemaatın sayısı en az %30 daha fazla idi. Cemaat sokağa taşmıştı.. Ve hutbe okunurken kalkanların sayısı %5 bile değildi.. Bakın bu da güzel bir olay..

Keşke servet ve iktidar sahipleri artık, yabancı marka kavram ve ürünlerin taklidinden sıyrılıp, yeni bir medeniyetin ihya ve inşası için kafa yormaya başlasalar, ne iyi ederler. Tebliğe çıksak, dünyaya yayılsak mesela... Bunu biz yapmayacak olursak, sıramızı savarız ve bir başkası gelir o yapar.. Biraz bilim, biraz hikmet, biraz felsefe, biraz sanat ve estetik ve daha fazla insanlık lütfen. Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi