Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Evren ile anlaşıp, Erbakan ile uyuşamamak!

Evren ile anlaşıp, Erbakan ile uyuşamamak!

Diyanet İşleri eski Başkanlarından Tayyar Altıkulaç anılarını kitaplaştırmış! Bu anılarının bir bölümünde "Evren ile anlaşabiliyorduk ama Erbakan ile uyuşamıyorduk" diyor!

Evren kim? Darbe ile devlet başkanı olan bir paşa!

Peki, Erbakan kim?

Ömrünü hakkın hâkimiyeti için adayan bir devlet adamı?

Hal böyle olunca doğal olarak kendi kendimize "darbeci bir paşayla bile anlaşan" bir Diyanet İşleri Başkanının "ömrünü hakkın hâkimiyeti için adayan bir devlet adamı olan Erbakan ile niye uyuşamamıştır?" diye soruyoruz.

Darbeci paşa ile Diyanet İşleri eski Başkanı Tayyar Altıkulaç'ı anlaştıran ortak nokta ne olabilir? Mesela o dönemlerde Diyanet İşleri Başkanlığı darbeci paşanın çok hoşuna gidecek bir takım raporlar hazırlamış olabilir mi?

Yurt dışında faaliyet gösteren kimi İslami kuruluşları "zararlı kuruluşlar olarak damgalayan raporlar" hazırlanıp darbeci paşanın gönlü kazanılmış olabilir mi?

Milli Görüş aleyhine raporlar düzenlenmiş midir?

Kim bilir belki böyle raporlar hazırlanarak darbeci paşanın takdiri kazanılmıştır! Belki de böyle raporlar hazırlanması yoluna hiç tevessül edilmemiştir?

Ya da o dönemlerde Diyanet Vakfı kaynaklarından Silahlı Kuvvetlere yüklü bağışlar yapılmış mıdır? O günlerde bu konu ile ilgili ortalıkta epey havadis dolaşıyordu!

Bu havadisleri o günlerde çok ciddiye almamıştık ama şimdi eski Başkan Altıkulaç darbeci paşa ile anlaştıklarını açıklayınca aklımıza bir acaba sorusunun düştüğünü ifade etmeliyiz! Evet, darbeci paşa ile bu saydığımız sebepler ya da benzer sebepler nedeniyle anlaşmış olabilirler!

Aynı şeyleri düşünüyor, aynı düşünceleri paylaşıyor olmaları da iyi anlaşmalarına vesile olmuş olabilir!

Darbeci paşa ile anlaşma nedeni olarak daha pek çok şey sayılabilir ama Erbakan hoca ile uyuşamama nedeni olarak fazla bir neden bulamıyoruz!

Aklımıza ilk olarak Tayyar Altıkulaç'ın Erbakan hakkında peşin hükümlü oluşu geliyor! Peşin hükümlü olduğunu nereden mi çıkarıyoruz? Bir söyleşi sırasında daha selam faslını bile geçmeden Erbakan hakkında verip veriştirmeye başlamasından tabii ki!

"Kişi sevdiği ile beraber olur" derler Altıkulaç'a darbeci paşa ile mutluluklar dileriz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi