Rahim Er

Rahim Er

Tabancalı spiker

Tabancalı spiker

O spikeri unuttunuz mu? Libya’da muhalifler sokaklarda Kaddafi aleyhine gösteri yaparken, Kaddafi yanlısı bir spiker de ekranda gösteri yapıyordu. Yayın esnasında birden bir tabanca çıkartarak elinde sallayıp muhalifleri tehdit etti.
Bilmiyoruz, o spiker şimdi nerelerdedir. Kaçtı mı, öldürdüler mi, yoksa ateşli bir yeni iktidar taraftarı mı? Ne de olsa bu dünyada ‘kral öldü yaşasın kral?’ diye bir kültür de var.
Spikeri nereden hatırladık?
Suriye’de Beşar el Esad taraftarları, yabancı diplomatik binalara ve bu arada bizim de bina ve bayrağımıza saldırdıkları için... On binler, iktidar aleyhine gösteri yapıp can verirken, bir avuç taraftar zulmü alkışlıyor.
Taraftarlar, zalimlerin dev aynasıdır.
Arap devletleri Kahire’de toplandılar. Esad’a karşı birtakım müeyyide kararları almışlar. Amigo öfkesi buna. Halbuki aynı Arap ligi, iki ay evvel yine benzer kararlar almıştı. 18 devlet kararlara destek olmuş. Irak çekimser, Lübnan ve Yemen ise zalimin yanında...
Çıkan sonuç şudur:
Araplar arasında 3 devlet doğrudan veya dolaylı Suriye’ye destek olmaktadır. Bu üç devlet tahlil edildiğinde Yemen anlaşılır. Orası da Suriye benzeri bir rejimde. Irak’ın durumu ise gariptir. Zira, Irak idaresi böylece Saddam’ı mı özlemekte, yoksa işgalde yapılanları mı haklı bulmakta? Lübnan’a gelince, evvela İran faktörüne bakmalı. Her ne kadar 3 devlet görünse de esasta bölgede dört devletten destek görüyor. Gerçi denecektir ki Lübnan, Yemen, Irak, bunların ne derecede ağırlığı olur? Ancak belli ki Lübnan’ı yönlendiren İran’dır. Hatta Irak üzerinde de tesiri var. Diğer üçü mühim değil. Fakat İran unsuru karışık problemdir. İran, Basra Körfeziyle İskenderun Körfezi arasında köprü kurma hayalinde.
İş uzadıkça halli zorlaşır.
Başlangıçta sesleri çıkmazken bir zamandır Çin ve Rusya da Esad’ı tutmakta.
Suriye, tam bir dram ve katliam manzarasında. Vaki katliam karşısında ne yapılacak, daha ne kadar beklenecektir? Kuzey Kore diktatörü Suriye’deki katliamın çeyreğini yapsaydı dünya ayağa kalkardı. Baasçı kanlı sosyalizmin, Kore’nin ihtilalci sosyalizminden ne farkı var?
Tunus, Mısır, Yemen, Libya diktatörleri gitti.
Esad, kan dökmeye devam ediyor.
Türkiye aleyhine bölücü örgüte de destek vermekte.
Bu zalime kim ‘yeter artık!’ diyecektir?
İçimiz sadece Van ve Erciş depremzedelerine değil, Şam’da, Halep’te hayatını kaybeden insanlara da yanıyor. Camilerde bile katliam yapılmakta. İnsaflı düşman dahi mabedde adam öldürmez.
Sezgimiz şöyle ki haber spikeri ekranda şaklabanlık yaptıktan kısa süre sonra Kaddafi gitti. Esad şaklabanlarının sokak taşkınlıklarından sonra da herhalde Esad, gidecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi