Kalite farkı....

Kalite farkı....

A Milli Takım, Euro 2008 macerasına kötü başladı.. Portekiz’e 2-0 yenildik.. Aslında “farktan kurtulduk” desek daha doğru olur..
Portekiz takımının 3 topu direkten döndü.. Bizimkilerin ise tek gollük pozisyonu yok!.. Transfer zamanı geldiğinde “Şu kadar isterim, bu kadar ederim” diye mangalda kül bırakmayanların Portekiz karşısındaki acizliklerini görünce üzüldük..
Bir kombine akın bile beceremedik.. Bırakın kombineyi, kontratak dahi yapamadık.. Herşeye rağmen takımın göz dolduranları Aurelio ve Servet’ti.. Biraz da kaleci Volkan.. Eh hadi, biraz da çok koşması itibariyle Hamit..
Gerisi?.. Hikâye!.. Futbolcular üzerinde biraz daha kapsamlı durmak istiyorum....
Nihat diyoruz.. Elbetteki Nihat’tan bir şeyler beklemek hakkımız, ama Nihat toptan kaçıyor.. Nerede İspanya’daki Nihat, nerede bu Nihat?..
Tuncay diyoruz, Tuncay’ın oyun içerisinde tek bir müspet hareketi yok.. Son dakikada topu ıskalıyor.. Komedi..
Müdafanın belkemiği görüntüsündeki Gökhan Zan oynadığı süre içerisinde dökülenlerin başında geldi. Yerine giren Emre Aşık daha beter çıktı.. Gol yememize sebep oldu..
Ya kaptan Emre Belözoğlu?.. Maç boyunca oyunu ağırlaştırdı durdu..
Emre, Fatih Terim tarafından takımın beyni olarak nitelendirildi, ancak pek beyin filan göremedik.. Hamit Altıntop oynadığı süre içinde çalıştı. Ama Hamit’i Bayern’deki mevkiinde oynatmıyorki Fatih Terim!. Nitekim Hamit sağbekte çok top kaybetti.. Sol kulvarda oynayan Hakan Balta ise gücü nispetinde oynadı.. Karşısında zaman zaman Ronaldo, bazen de Moutinho oynadı ve Hakan bu futbolcuları tutmakta zorlandı..
Hayal kırıklığı oluşturanlardan birisi de Tuncay’dı.. Geriden istediği pasları alamayınca kendi bir şeyler yapmak istedi ancak dikkatli ve kaşalot Portekiz savunması arasında kayboldu..
Takımın Nihat’tan sonraki diğer forveti Mevlüt Erdinç’ten pek birşey anlamadım.. Mevlüt, takıma yabancı.. Takım, Mevlüt’e!.. Fransa liginde 11 gol atmış.. İyi ama oyunda etkisi yok.. Mevlüt önce arkadaşlarını iyi bir tanımalı, ondan sonra fayda getirir.. “Türkiye’deki golcülerin kıtlığına kıran mı girdi?” diye Fatih Hoca’ya sormak gerekir.. ümit Karan gibi bir gol tilkisi kadroda yok.. Alman liginde marka golcü olmuş Halil Altıntop isimli bir forvet var ve bana göre de Mevlüt’ten en azından daha tecrübeli.. Fakat Halil kadrodan çıkarılıyor.. Neyse, artık ne söylesek boş. 0lan olmuş bir kere..
Aurelio için, takımın en iyilerindendi, dedik.. Hakikaten Brezilyalı futbolcu Portekiz’in yıldızlarıyla başabaş oynadı ama ne yapsın Marco?.. Yalnız kaldı ve o da ötekilerle birlikte eridi..
Fatih Terim ikinci yarıda Mevlüt’ü çıkartıp Sabri’yi aldı.. Bu şekilde de taktik değişikliğine gitti.. Ama Sabri maç kurtaracak kapasitede bir topçu değil ki.. Sonra Emre Aşık girdi, ardında da Semih!. Semih hiç değilse birkaç hareket yaptı.. Tuncay’a bir kafa topu indirdi ama Tuncay’da tık yok..
Portekiz için de bir şeyler söyleyeyim mi bilemiyorum.. Adeta gözü kapalı oynuyolar.. Deco takımın generali.. Bosingwa, Pepe, Moutinho, Ronaldo, Nuno Gomes, Simao, Carvalho, A kalite topçular..
Gerçekçi olmak lazım.. Portekiz’le on maç yapsak birini bile kazanacağımızı sanmıyorum.. Direkten dönen 3 toplarının da girdiğini düşünün, skandal bir sonuç çıkardı maçtan..
Peki, bu yenilgiyle Euro 2008 serüveni sona mı erdi?. Elbette değil.. Ama işimiz zorlaştı.. çarşamba günü İsviçre’yle final gibi bir maça çıkacağız.. 0 maç tamam mı, devam mı olacak..
11 Haziran çarşamba gecesi tek hedef galibiyet olmalı..
Fatih Terim ve futbolcularımız kalitelerini o maçta konuşturmalılar..
-
NOT: 88.4 frekansından yayın yapan LALEGüL FM’de hazırlayıp sunduğumuz “HAYATIN İçİNDEN” programının bugünkü misafiri Dr. ömer Bolat..
ömer Bey’le yaşamın tüm renklerini konuşacağız.. MüSİAD’a hayatının 15 önemli yılını veren ömer Bolat, şu an ne yapıyor?.. Türkiye, ekonomik olarak nereye koşuyor?.. Siyaset kulvarında durum ne alemde?.. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği son iptal kararı, ömer Bolat’ın penceresinden nasıl gözüküyor?.. Euro 2008 Avrupa Şampiyonası’na kötü başlayan A Milli Futbol Takımımız bir üst tura çıkabilecek mi?..
Bunların hepsini Dr. ömer Bolat’tan öğreneceğiz..
Yaşamın tüm renklerinin ele alındığı “Hayatın İçinden” programı saat 17.05’te.. www.lalegulfm.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi