Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Aramızda mesafe var

Aramızda mesafe var

22 yaşındayım. Benden iki yaş küçük bir de kardeşim var. Babam kardeşime ilgi gösteriyor ama biraz da kız olduğum için bana sevgisini hiç göstermiyor. Amcam babam gibi değildir ama o da sadece kendi kızlarına sevgi gösteriyor. Belki de koca kız olmuşsun şimdiden sonra sevgiye ihtiyaç duyacak değilsin ya diyebilirsiniz. Ama yaşım kaç olursa olsun ben babamın beni sevmesini isterim. Babamla aramızda uzun bir mesafe var bu mesafeyi aşabilmek için neler yapabilirim?F. A.

Hepimiz biraz sevgi yetimiyiz

Biliyorsunuz, bizim toplumumuzda, babalar sevgilerini göstermeyi pek sevmezler. Büyüklerinden öyle gördüklerinden bunu bir zayıflık olarak değerlendirirler. O yüzden hepimiz biraz sevgi yetimiyizdir. Yani sevginin yoksunluğunu hepimiz yaşamışızdır. Toplum olarak düşündüğümüzde pek az kişi babayla sıcak ilişkiler kurabilmiş ve sizin bahsettiğiniz mesafeyi aşabilmiştir. Çünkü toplumun onlara verdiği rol sadece evin geçimini sağlamaktır. Ancak son yıllarda, eğitimcilerin, uzmanların da teşvikiyle bu sorun biraz aşılmıştır. Artık eskiye nazaran çocuklarına sarılan, onlarla sohbet eden babalar görmemiz mümkün oluyor. Yaşınız kaç olursa olsun eksikliğini hissettiğiniz bir şeyi yok sayamazsınız. Fakat eğer sorun olarak gördüğümüz şeyi değiştirecek durumda değilsek, yoksunluğumuzu kendi imkanlarımızla gidermeye çalışmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Bu nedenle babayı olduğu gibi kabul ederek siz ona sevginizden vermeye çalışın.
Aynı evde yaşıyoruz

İki elti sekiz yıldan beri aynı evde yaşıyoruz. Benim iki, eltimin dört çocuğu var. Eltimle benim hiçbir sorumum yok ama kayınım hiç çalışmıyor, eşimden para istiyor. Bu konuda eşimle sık sık tartıyoruz ve aramız bozuluyor. Eltimin hatırı için bazı şeylere göz yummak istiyorum ama kayınımın bizi kullanmasına tahammül edemiyorum. Ayrı bir eve çıkmayı düşünüyorum fakat hem onlardan ayrılmak zor geliyor hem de eşim istemiyor. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.H. K.

Bir ağacın farklı dallarısınız

Akrabaların, birbirlerine destek vermeleri ve sılai rahimi kesmemeleri Allah'ın razı olduğu bir davranıştır. Ancak yardım alan kişi nasıl olsa akrabamdır diye düşünerek kendisine destek sağlayan kişiyi istismar ediyorsa buna da izin vermemek gerekir. Buradaki dengeyi sağlamak size düşüyor. Kayınınızla aynı evde yaşamanızdan bir rahatsızlık duymuyorsunuz fakat onun çalışmaması ve sürekli para istemesi sizi rahatsız ediyor. Bu sorunların akraba ilişkilerinizi etkilediğini ifade ediyorsunuz. Bu durumda yapılması gereken şey, sizin de ifade ettiğiniz gibi ayrı bir eve çıkmaktır. Anladığıma göre, ekonomik durumunuz bunun için müsait. O halde onlarla görüşerek, "ayrı bir eve çıkmak istediğinizi, ancak bu ilişkilerinizi hiçbir şekilde etkilemeyeceğini, istediğinizde onları ziyaret edebileceğinizi" belirtebilirsiniz. Onlardan ayrılmak zor geliyor demişsiniz. Unutmayın ki, siz yakınlarınızdan ayrı bir bireysiniz ve ayrı bir aile ortamınız var. Ayrı bir eve çıkıyor olmanız onlara olan sevginizden bir şey eksiltmez. Elbette siz akrabasınız ama bir ağacın farklı dalları gibisiniz, yani sizin kendinize ait bir hayatınız var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi