Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

MAZLUM-DER

MAZLUM-DER

Ben Mazlum-Der’in kurucularından biriyim..

Yaptıklarım arasında, en hayırlılarından biri de buydu diye düşünüyorum..

Dün böyle düşünüyordum. Bugün de öyle..

Bu; Mazlum-Der’deki herkesle her zaman aynı şeyi düşündüğüm anlamına gelmiyor.. Her şeyin yolunda gittiği anlamına da gelmiyor, bu. Her şeyin yolunda gitmesi şart da değil zaten.. İnsan olan her yerde sorunlar olabilir.. Hz. Yakub’un, Hz. Nuh’un, Hz. Lut’un zamanında her şey yolunda mıydı? Hz. Ali zamanında işler yolunda mıydı?

O zaman iyi niyetli bir çalışma başlatıldı ve bugüne kadar çok güzel çalışmalar yapıldı bu çatı altında.. Başka yerlerden gelip Mazlum-Der çatısı altında buluştuklarımız da oldu, zaman içinde yollarını ayıranlar da.. Bundan böyle de hep böyle olacak..

Sivil kalanlar da oldu, siyaseti tercih edenler de.. RP’den gelip, DTP’ye uğrayıp AK Parti’de karar kılan da, Mazlum-Der’den BDP’ye geçip hâlâ BDP çizgisinde siyaset yapanlar da var..

Mazlum-Der genel olarak kıblesini hiçbir zaman şaşırmadı. Sırat-ı mustakimden ayrılmadı..

Mazlum-Der gibi dernekler benim için herhangi bir dernek değil, farz-ı kifaye müessesesidir bunlar!

Geçen gün Ayhan Bilgen’le ilgili Yeni Akit’te bir haber çıktı.. Evet, haber doğru.. Keşke sadece “Mazlum-Der eski genel başkanı” değil, BDP adayı, MKYK üyeliği ve diğer üyelikleri öne çıkarılabilseydi.

Mazlum-Der’de böyle bir olay ilk kez yaşanmıyor. Gelecekte de buna benzer olaylar olacak.. Olmamasını dilerim ama olacak.. Hayat böyle.. Bundan dolayı kimse Mazlum-Der’i suçlamamalı..

Kim ne yaptı ise o, o işin sorumluluğunu üstlenir. Üstlenmeli de.. Mazlum-Der tek kişiden ibaret bir organizasyon değil..

Yakub ailesinden 13 kişiden 11’i Yusuf’u kuyuya attı diye, Yakub ailesini defterden silebilir misiniz.. Yarın Mazlum-Der toptan elden gidecek olursa, kurum milliyetçiliği de yapacak değiliz elbette.. Bir olayı bahane ederek Mazlum-Der’i küçük düşürmek, itibarsızlaştırmak, yalnızlaştırmak doğru değil..

Konuyu biliyorsunuzdur.

Ayhan Bilgen olayı. Bilgen bir zamanlar Mazlum-Der genel başkanı idi. Sonra gitti, Konya’dan BDP adayı oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur. Mazlum-Der Ankara Şube Başkanlığı ve genel yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttü. Mayıs 2006’da yapılan Mazlum-Der’in 7. Genel Kurulu’nda, genel başkanlığa seçildi. Aykut Edibali liderliğindeki Millet Partisi’nin çeşitli faaliyetlerinde yer aldı, partinin Bayrak isimli yayınında düzenli yazılar yazdı. Daha sonra Ankara’da yayınlanan Yankı dergisinde editör olarak çalıştı. Çınar dergisinde yayın yönetmenliği yaptı. Ayrıca Yeni Dönem, Gündem, Evrensel, Yeni Şafak, Yeni Asya gibi gazetelerde ve Gençliğin Sesi, İlkadım, Anadolu Gençlik gibi dergilerde yazıları yayınlandı. Umut, Denge ve Hedef radyolarında siyasi yorum programları yaptı. O artık Özgür Gündem yazarı. BDP’nin MKYK üyesi. STGM denetçisi.. 1970 Kars/Sarıkamış doğumlu biri.

Eğer Bilgen yüzünden Mazlum-Der eleştirilecekse, eleştirilecek daha birçok kurum var demektir..

Ne Hz. Musa’nın, Hz. Harun’un, Hz. Yuşa’nın hatırına Firavun ailesinden yana oluruz, ne bazı kardeşleri Yusuf’u kuyuya attı diye Yakub aleyhisselama söz söyleriz! Hem de, bir kişiye ya da topluluğa olan öfkemiz, düşmanlığımız bile, bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemeli.

Ekşi Sözlük’te onun için “sosyalist” benzetmesi yapan da var, “Eşcinsel imam da pekâlâ olabilir. Yeter ki o, bunu kendisi açısından tutarlı görsün. Ben, ‘madem eşcinselsin, nasıl olur da din adamı olabilirsin’ diyemem” şeklinde görüşleri olduğunu iddia eden de.. Bu iddiaların doğru olduğuna inanmak istemiyorum. Birileri bu iddialarla Bilgen’i eski dostlarının gözünde mahkum etme çabasında iken, biz acaba bu kadar kolay, o yüzünü bizden çevirmiş gözükse bile, Bilgen’in elini bırakmalı mıyız?

Kuşkusuz Mazlum-Der bu olaydan ders çıkartmalı, ama kimse de bu işi fırsat bilip Mazlum-Der’e yüklenmemeli. Ya da birileri de bu oyuna gelmemeli.

Mazlum-Der dün güzel şeyler yaptı. Gelecekte de yapacak. Bugün ise hepimizin bu müesseseyi daha çok sahiplenerek, daha çok yardım ederek, daha çok gidip gelerek meydanı boş bırakmaması gerek.

Mazlum-Der’in başarısı hepimizin başarısı olacaktır. Mazlum-Der kaybederse bu hepimizin kaybı olacaktır.

Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi