Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Özür dile dile bitmez

Özür dile dile bitmez

Kılıçdaroğlu’nu anlıyorum.. CHP Dersim olayı ile ilgili bir özür diledi mi, arkası gelir. Özür dile dile bitmez.. CHP’nin saltanatında zulmetmedik ahali mi kaldı ki!

Şeyh Said meselesinden dolayı Kürtlerden özür dilemeli.. Muğlalı adının kışlalardan silinmesi yetmez, o katliamdan dolayı da özür dilenmeli. Yine bir başka Muğlalı cinayeti olan Menemen’den dolayı Menemen halkından özür dilenmeli.. İskilipli Atıf hocadan dolayı İskiliplilerden özür dilenmeli..

Rizeliler şapka giymiyor diye Hamidiye’den şehre top ateşi açılmıştı ya, Rizelilerden özür dilenmeli..

Bursa kalesine dikilen o sütundaki yazılardan dolayı Bursalılardan özür dilenmeli.

Camiler, ahır, meyhane, bar yapıldığı için, kendilerine mürteci dendiği için, “Türkün dini Kemalizmdir” dedikleri için Müslüman Türkü, Kürdü, Arabından, Arnavudundan, Çerkezinden, Gürcüsünden de özür dilenmeli.

Ermeni, Rum ve Yahudiler taşocaklarına sürülmüştü ya, şu varlık vergisi sebebi ile, bu gayri müslimlerden de özür dilenmeli.

Ana dilde konuşma, yayın yasağından dolayı bütün etnik topluluklardan da özür dilenmeli.

İstiklal Mahkemelerindeki hukuk dışılıklar için bütün sanıklardan, açık oy gizli tasniften dolayı bütün seçmenlerden, şapka devriminden dolayı bütün kadınlardan ve erkeklerden özür dilenmeli..

Darbelere destek verdikleri için bütün darbe mağdurlarından, Ergenekon’un avukatlığını üstlendiği için derin devletin mağdurlarından, kurbanlarından özür dilenmeli..

Her biri bir rejim militanı olarak yetiştirilmek üzere, biyonik robot haline getirilen o “yavru kurt” pazubentli ve kara gömlekli çocuklarımızdan özür dilenmeli.

Başörtüsü yüzünden Müslüman kadınlardan, yaptıkları baskılardan dolayı İmam Hatiplilerden ve Kursan kursu öğrencilerinden özür dilenmeli..

Say say bitmez.

Bir özür dilemeye başlarsa, her kimle karşılaşırsa, önce “özür dilerim” diye söze girmeleri gerek..

Çocuklarımıza yanlış bir din, yanlış bir gelenek, yanlış bir ideolojiyi empoze etmeye, resmi bir din, resmi bir ideoloji, resmi bir tarih dayattıkları için öğretmenlerden ve öğrencilerden özür dilenmeli..

Takriri sükun için özür dilenmeli mesela..

CHP’nin “şeref kitabı” ile, “10. yıl albümü”ne bakın, demek istediğimizi anlarsınız.

Mesela Osmanlı’ya insafsızca düşmanlık ettikleri için Osmanlı’dan özür dilemeleri gerek.

Soğuk savaşın bir kanadında gönüllü savaşçı oldukları için karşı kanattan özür dilemeleri gerek.

Arap oldukları halde, zorla Türk milliyetçisi olmaya zorlandıkları için Hataylı Nuseyrilerden özür dilenmesi gerek.

Sahipsiz bırakıldıkları için Çingenelerden özür dilenmesi gerek..

CHP’nin yaptıkları saymakla bitecek gibi değil. Herkese özür borcu var CHP’nin..

En azından gözden uzak dursalar, ne iyi ederler..

Alevilik ehli beyt geleneğine bağlıdır. Ehlibeyt Araptır.. Dedeler kendi soylarını ehlibeyte nisbet ederler.. Bu ne menem bir iştir..

Hacı Bektaş-ı Veli ile Hz. Ali’nin temsili resmi arasına Mustafa Kamal’ın resmini asanlar kimden özür dilemeli peki..

“Dersim’in kayıp Kızları” için Dersimliler’den, “Gürbüzler” için Ermeniler’den özür dilememiz gerek. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalimlere karşı olacaktık değil mi?

Bir topluluğa olan düşmanlığımızın bile bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemesi üzerine ahdimiz var.. Ha sahi, Kılıçdaroğlu Saidi Nursi’den ne zaman özür dileyecek?

İstiklal Mahkemelerinde asılan o hacı, hocaların aileleri ve talebelerinden ne zaman özür dileyecekler?. Darbeler sebebi ile askerler milletten ne zaman özür dileyecek mesela.. Öğretmenler öğrencilerden ne zaman özür dileyecekler mesela o yalan tarih için.. İmamlar cemaatten ne zaman özür dileyecekler korkup gerçekleri söylemedikleri için. Ben bir gazeteci olarak her gerçeği yazmadığım/yazamadığım için özür dilerim..

Açık oy gizli tasnif için seçmenlerden de özür dilemeleri gerek.. Hilafet fonundan Kurtuluş Savaşı için Ankara’ya gönderilen paranın hukuk dışı yollarla tasarrufu konusunda Hindistan Müslümanlarından ne zaman özür dilenecek. Aslında en güzel özür, CHP’yi kapatmak olacaktır..

Köşem doldu ama daha liste bitmedi. Siz bilirsiniz aslında diğer özür konularını.

Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi