Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Arınç şimdi ne yapacak?

Arınç şimdi ne yapacak?

Kamuoyunda şike yasası olarak bilinen yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesi ve yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilmesi üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da konuyla ilgili görüşlerini açıklamış ve "Kimse bir daha bu yasayı Meclise getirmeye cesaret edemez" diyerek yasayı değiştirmek isteyenlere meydan okumuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Gül'ün bu vetosunu olaya son nokta koymak olarak algılamış ve ona göre konuşmuş olmalıydı!

Ama görüldü ki Cumhurbaşkanı Gül'ün vetosu olaya son noktayı koymamış! Yasanın çıkmasını isteyen çevreler ısrarları sürüyor! Arınç istediği kadar "Kimse bir daha bu yasayı Meclise getirmeye cesaret edemez" deyip gezsin!

Çıkmaz sanılan cesur adam(!) AKP içinden çıktı ve yasayı aynen çıkaracaklarını söyledi! Üstelik bu cesur adam sıradan bir partili değil, Grup Başkan vekili!

Cumhurbaşkanı Gül'ün vetosuna karşılık AKP Grup Başkanvekili yasanın aynen çıkarılacağını açıklıyorsa bunu açıklamanın Genel Başkandan habersiz olduğu elbette düşünülemez!

Kamuoyunda şike yasası olarak adlandırılan ve çıkmaması istenen yasanın bizzat Genel Başkan tarafından sahiplenilmesi pek çok kişi için sürpriz olmuş olabilir! Şüphesiz en çok da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açısından sürpriz olmuştur!

O "Kimse cesaret edemez" derken biri ortaya çıkıp "Ben cesaret ederim" edası içinde konuşmuştur! Şüphesiz böyle bir meydan okuma da genel başkan desteği olmadan yapılamaz!

Lafı fazla uzatmaya gerek yok!

Başbakan ile Başbakan yardımcısı şike yasası konusunda resmen karşı karşıya gelmiş bulunuyor! Böyle bir durumda hiç şüphesiz Başbakandan çok Başbakan Yardımcısının ne yapacağı, nasıl davranacağı merak konusu olur!

Bizde şimdi merakla Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ne yapacağını merak ediyoruz! Cumhurbaşkanı Gül'ün kamuoyunun sesine, vicdanına ve düşüncesine tercüman olduğunu söyleyen Arınç kamuoyunun sesine, vicdanına ve düşüncesine tercüman olmayan bu meydan okuma karşısında ne yapacaktır? "Başbakanımla ters düştüm" deyip istifa yolunu mu seçecek yoksa bir şey olmamış gibi yoluna devam mı edecek?

Tam da adının "başbakan adayları" arasında geçtiği bir dönemde Bülent Arınç'ın başına gelen bu duruma ne denir?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi