Mehtap Yılmaz

Mehtap Yılmaz

Melih Aşık bunalımı

Melih Aşık bunalımı

Bizim ülkedeki bir kısım Kemalist kesim kadar moleküler beyinli bir güruh daha var mı dünyada acaba? Böyle çapsız, böyle basiretsiz, böyle ruh hastası... Baksanıza, ilköğretim okullarında Arapça seçmeli ders olacak diye CHP’li Nur Sertergiller, “Okullar imam hatiplere dönüştürülüyor” diye feryadı basmış!

Yani şimdi edebiyat fakülteleri hilafeti mi getirdi? Çince öğrenenler Maocu mu oldu? Fars dili ve edebiyatı okuyanlar İrancı mı? Almanca öğrenim görenler Hitler’in neo-nazileri mi? Fransızca okutuluyor diye Fransız sömürgesi mi olduk? Batı klasikleri okutulan liselerimize çan kulesi mi diktik? Yıllardır İngilizce gören okul öğrencileri istavroz mu çıkartıyor? İlköğretimler katedrale mi dönüştü? Rusça okuyanlar Rus mu oldu? Ermenice öğrenenler Ermeni mi?

Hakikaten idrak yollarında kistik fobiler oluşmuş bu adamların! Şizofrenik korkulara kapılıyorlar, üstelik bu hastalıklı korkuyu kamuoyuna salmaya kalkışıyorlar yüzleri kızarmadan!

Melih Aşık köşesinde, “Gazetelerde türbanlı ilkokul öğrencilerinin resimleri yayımlandı. Kur’an kurslarına başlama yaşı 3’e indirildi” diye bunalım takılıyor!

Sana ne milletin evladını hangi kursa göndermek istediğinden? Kur’an’a da gönderir, İncil’e de? Müslümansa camiye, Hıristiyansa kiliseye... İstediği kursa gönderir herkes kendi evladını! Sen mi doğurdun ki çocuklar üzerinde söz hakkın olsun? Kimsin veya nesin?

Yakışıyor mu yaşına başına bakmadan, torunun yaşındaki çocukların tercihlerine dil uzatmak? Bu çağda, kendi yaşam anlayışını el kadar çocuklara dayatmak doğru mu? Bu mu çağdaşlıktan anladığınız? Çocukları kafanıza göre homojenize etmek mi?

Anlaşılan Melih Âşık bu yaşında bunu başaracağına inanmış! Yani bir tür ergen bunalımına kapılmış! “Çocuklar üzerinde ağır oyunlar oynanıyor... Onların üzerinden gelecek neslin kimyası değiştiriliyor. Farklı bir insan tipine gidiliyor... Örneğin... Türban ilkokula girdi...” diyor dehşete kapılarak! Sanki okullara satanizm girmiş! Başörtülü çocuklar kedileri bıçaklıyor gibi... Ha başta başörtüsü, ha elde kalaşnikof bunlara göre! Bu kadar korkunç başörtüsü, bu kadar tehlikeli!

KILIÇDAROĞLU SIRA SENDE!

Melih Âşık “Eskiden olsa tozu dumana katacak CHP, şimdi bu uygulamaları sessiz sedasız izliyor” diye yeni CHP’yi bu vahim duruma göz yummakla suçluyor! K.K’dan sıkıldılar ya, şimdi CHP mühendislerine göstere göstere altını oyuyor. Acaba bunları onun kulağına hangi CHP’li vekiller fısıldıyor?

Ah K.K., vah K.K... “Bel bağlanmaz bunlara” demedim mi? Bak Baykal’ın başını yiyip seni lider koltuğuna paraşütle indirenler şimdi akbabalar gibi senin tepende daireler çiziyor. Şimdiden başladılar altını oymaya!

Dikkat et, arkanı kolla!

ORTADOĞU BATAKLIĞI

Ataol Behramoğlu da kendince bir önyargıyla Arapçanın seçmeli ders olmasının bir “sapma” olacağının altını çiziyor. Sorular soruyor. Kendimce yanıtlayayım!

“Çocuklarımız Arapça ile ne yapacak?”

Canının istediğini.

“Her biri bir Kur’an âlimi olarak mı yetişecek?”

İsterlerse, sen mi engelleyeceksin?

“Kutsal kitabı okumak için Türkçedeki yorumlar yetmiyor mu?”

İncil’in de Türkçesi var diye öğrenmeyecek misin?

“Arapça bu çocukların gelecekte işlerine yarayabilecek çağdaş bir bilim, kültür, teknoloji dili midir?”

Şair misin, kâhin mi?

“Amaç, Türkiye’yi zaten saptırılmış olduğu çağdaşlık yörüngesinden tümüyle kopararak Ortadoğu bataklığına gömüp yok etmekten başka nedir...”

İngilizce, Almanca, Fransızca öğrenince ortaçağ Avrupası’nın karanlığına mı gömüldük ki?

FİKİRSEL ERGİNLENME

Saçlar ağarıyor. Yaşlar ilerliyor. Ama görüldüğü gibi fikirsel erginlenmek için bunların hiçbiri belirleyici olamıyor. 15-25 yaş arasında görülen fanatizmler bizde yetmişliklerde bile gözlemlenebiliyor. Zorla bir oyuncağın bile dayatılamadığı çocuklara, zorla vesayet onaylı zihniyet dayatılıyor. Bireysel özgürlük değil, jakoben sistemler.

Doğduğumdan bugüne hep bununla korkutulduk ama Türkiye ne İran ne de Ortadoğu oldu! Olan bize oldu! Gençliğimize...

ŞİZOFRENİK TAHMİNLERE GÖRE 2012 SONRASI BİZ

Medyum Melih Aşık’a göre “Şimdi Arapça için kollar sıvanıyor... Arap çocuğu yetiştireceğiz...” İngiliz, Fransız, Alman çocuğu yetiştirdik ya şimdiye kadar, bundan sonra Arap yetiştirecekmişiz!

“Çocuk akşam okuldan eve: “Selamunaleyküm”, diye dönecek...

Annesi de onu: “Esselamunaleyküm yavrum” diye karşılayacak.” Melih Bey, bu ülkeye uzaydan mı geldin? “Selamunaleyküm”ün karşılığı “aleykümselam”dır, aleykümselam!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehtap Yılmaz Arşivi