H.Celal Güzel

H.Celal Güzel

Ümit dolu bir yıl: 2012

Ümit dolu bir yıl: 2012

Sevgili okuyucular, evvelâ hepinizin yeni yılını kutlar, 2012 yılında sağlık, âfiyet ve mutluluklar dilerim.
Ben 2012'nin bu ilk gününde çok iyimserim. Bu iyimserliğim safiyane bir güven duygusundan veya hüsnüniyetli bir temenniden ibaret değil. 2011 yılındaki gelişmeler, 2012'nin bir dönüm noktası teşkil edeceğini ve bu yıldan itibaren Türkiye'nin gelişiminin daha da hızlanacağını gösteriyor.
Geçtiğimiz 2011 yılında da çok önemli olaylar cereyan etti. Genel Seçimlerde AK Parti'nin oyunu yüzde 50'ye çıkararak üçüncü defa iktidara gelişini, Arap Baharı olaylarını, terör örgütünün köşeye sıkıştırılmasını hemen sayabiliriz. Ekonomik bakımdan Türkiye'nin ilk üç çeyreklik dönemde büyümede yüzde 9.6 ile dünya birincisi olması ve işsizlik oranının yüzde 8.8'e düşürülmesi kayda değer gelişmeler olmuştur.
***
2012 yılında da her alanda önemli gelişmeler bekliyoruz. Şöyle ki:
Önce, demokratik rejimin rayına oturtulabilmesi ve 'ileri demokrasi'ye geçilebilmesi bakımından 2012 önemli bir merhale olacaktır. TSK ekseninde meydana gelen olaylar ve Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan hakikatler, artık askerî müdahaleler döneminin sonuna gelindiğini gösteriyor. Bence, 2012'de Ergenekon Dâvası neticelenecek ve suçu sabit görülenler cezalandırılacaktır. Bu ise, Türkiye'de resmî devlet görevlilerinin de içinde bulunduğu 'çeteleşme'nin tasfiyesi demektir.
Ayrıca, 'Yeni Demokrasi Paketi'nde, TCK, CMK ve Terörle Mücadele Kanunu başta olmak üzere düşünce hürriyetini sınırlayan hükümler ayıklanacaktır.
Yeni Anayasa, hiç şüphesiz 2012 yılının ana gündem maddesini teşkil edecektir. Lâkin, Yeni Anayasa üzerinde tam bir mutabakat sağlanması mümkün olmayabilecektir. Bu takdirde, muhtemelen BDP'nin muhalefetiyle TBMM'deki büyük çoğunluğun üzerinde anlaşabileceği bir metnin kabulü sağlanabilecektir.
Bu yıl 'Yargı Reformu' tamamlanacak ve yargının işleyişi hızlandırılacaktır. Mahkemelerdeki ve Yargıtay'daki dâva dosyalarının sayısı asgarîye indirilecektir.
Geçen yılın ağustos ayından itibaren 'terörle mücadelede' teşhis ve yöntem değişikliği gerçekleştirilmiş; bunun sonucunda terör örgütü kısa sürede köşeye sıkıştırılmıştır. 2012 yılı, terör örgütünün tamamen tasfiye yılı olacaktır. Hükûmet yanlış tesir ve telkinlerle terörle mücadeleyi gevşetmediği takdirde, 2012 ortalarında terör örgütü ve bağlantıları tümüyle etkisiz hâle getirilecektir.
2012 yılı ekonomik bakımdan gerçek bir başarı dönemi olacaktır. Büyüme hızı, beklentilerin üzerine çıkacak ve yüzde 8'ler civarında gerçekleşerek Çin ile yarışacaktır. 2012'de carî açık düşmeye ve işsizlik azalmaya devam edecektir. İhracatta 150 milyar dolar, turizmde 35 milyon turist hedefi aşılacaktır. Başta yerli otomobil olmak üzere birçok sahada teknolojik gelişmeler sağlanacaktır.
2012'de Arap Baharı da hareketli geçecek; Mısır yönetimi daha fazla demokratikleşecek ve Suriye'de Esad'ın gitmesiyle yönetim el değiştirecektir. Gittikçe karışan Ortadoğu'da Türkiye'nin ağırlığı daha da artacak ve bazı hâllerde müdahalesi gerekebilecektir.
Yeni yılda Türkiye'nin dünyadaki yeri ve önemi daha iyi anlaşılacak; Türkiye 'merkez ülke' konumunu muhafaza ederek 'küresel güç' olma yolunda koşusunu hızlanarak sürdürecektir.

***
Bu yazdıklarıma samimiyetle inanıyor ve Yüce Allah'tan milletimize yardımcı olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
H.Celal Güzel Arşivi