Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Biz gençken!

Biz gençken!

Biz gençken ülkemizde sık sık suikastler olurdu! Bir bakardık ülkenin önde gelen isimlerinden biri sokak ortasında cansız yatıyor!

Ertesi gün gazete ve televizyonlar alır mısın verir misin Müslümanları olayın faili olarak gösterirler yani faturayı bizlere keserlerdi!

Biz gençken ülkemizde sık sık katliamlar yaşanırdı! Maraş olayları gibi, Çorum olayları gibi, Sivas olayları gibi! Bu katliamlarda genellikle alevi vatandaşlarımız katledilir ve olay yine Müslümanlara fatura edilirdi!

izler dilimiz döndüğü kadarıyla bu olaylarla bir ilgimiz olmadığını anlatmaya çalışırdık ama "çamur at izi kalsın" diyenler kafaları çoktan karıştırmış olurlardı!

Aradan yıllar geçti! Biz orta yaşlara ulaştık!

Daha yenile o olaylarda istihbarat örgütlerinin ne denli etkin oldukları konuşulur oldu!

O dönemlerin yetkili ve etkili isimleri o katliamlarda istihbarat örgütlerinin payını açıklamaya başladılar!

O dönemlerde hangi istihbarat örgütleri bu katliamların içinde yer aldılar kesin bilemiyoruz! Zira elimizde kesin bir bilgi yok!

Ama o katliamların ve suikastlerin içinde istihbarat örgütlerinin mutlaka bulunduğuna dair sağlam kanaatimiz var! Yerli istihbarat örgütleri de olabilir yabancı istihbarat örgütleri de olabilir!

Bu kanaate nereden mi vardık?

Çünkü bu suikastler ve katliamlar mükemmel bir profesyonellikle yapılıyordu! Tanıdığımız en radikal en hızlı İslami grupların bile bu ölçüde bir suikast ve katliam düzenlemelerine imkân yoktu!

Bunu bizler biliyorduk ama kamuoyuna anlatmakta zorlanıyorduk!

Bu sokakta bir cinayet işlese yan sokakta yakalanacak kadar acemi olan insanlar bu profesyonellikte işlerin altından nasıl kalkarlar?

Evet, gençliğimiz bu tür suikast ve katliamlar ile geçti!

Ve üzerimize atılan suçlamalardan bir türlü paçamızı kurtaramadık!

Ancak şimdilerde insanlar gerçekleri açıklıyorlar!

Bu ülke insanlarını birbirine düşürmek için düzenlenen suikast ve katliamların arkasındaki isimleri telaffuz ediyorlar!

Dileriz bu gecikmiş açıklamalar yıllardır camiamıza kin ve nefret duyguları ile bakan çevrelerin ayıkmasına da vesile olur!

Peki, yıllarca bu ülkenin insanlarını birbirlerine düşürmeye çalışan çevrelerin amacı ne olabilir? Bu tür planlı programlı icraatlar aşırı ülke sevgisi (!) ile izah edilebilir mi? Bu nasıl sevgidir?

Sanırız asıl üzerinde durulması gereken konu bu olsa gerek!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi