Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Sosyal paylaşım siteleri ve yıkılan bir yuva

Sosyal paylaşım siteleri ve yıkılan bir yuva

Hanım kardeşimizin yaşadığı tatsız olay aynen şöyle:

Dört yıldır, evde sürekli sorun çıkaran eşi, akşam yemeğinden sonra kendisini odasına kapatıyor ve internet başında sabahlıyor. Eşiyle ve çocuklarıyla pek ilgilenmeyen ve sık sık boşanma tehdidi savuran evin reisi beyin telefonu hiç susmuyor. Sürekli eşinin hiç tanımadığı bayanlardan telefonlar geliyor ve kendisi bunu " telefonumu nereden aldılar bilmiyorum ama beni yoldan çıkarmaya çalışıyorlar" diye açıklıyor. Hanım efendi, eşinin söylediği hiçbir şeye inanmadığını fakat çocukları için, inanmış gibi yapıp olayı geçiştirdiğini ifade ediyor. Fakat bir bayram sabahı küçük kızının boynuna sarılarak " Keşke bizim babamız, büyük amcam olsaydı, o çocuklarıyla çok ilgileniyor, ama bizim babamız hep kavga ediyor deyince, olayın üzerine gitmeye ve bu sorunu bir şekilde çözmeye karar veriyor. İnternetten müstear bir isimle msn adresi alıyor ve eşini ekliyor. İnternet üzerinden eşiyle başka bir kadınmış gibi altı ay görüşüyor. Hanım efendi, bu süre içinde eşinin, kendisini yabancı bir kadın sandığından, sürekli şikayetlendiğini ve ısrarla, "Benim hanım çok sıkıcı biridir, insanlığı yoktur, güzel giyinmez, çocukların eğitimiyle ilgilenmez..." gibi yakınmalarını sürdürdüğünü söylüyor. Bir gün, Taksim'de bir pastanede buluşmaya karar veriyorlar. Hanım efendi söylenen saatte pastaneye gittiğinde eşini elinde bir çiçekle, bekler vaziyette buluyor. Beyefendi ise eşini karşısında görünce büyük bir şaşkınlık yaşıyor fakat belli etmemek için "Ben zaten sen olduğunu biliyordum" diyor. Bu olaydan hemen sonra da, hanımefendi, boşanma davası açıyor ve boşanıyorlar.

Bu olaydan şu sonuçları çıkardım:

Toplumda kadınlarımızın büyük bir çoğunluğu çocukları için, pek çok şeye katlanmak zorunda kalıyorlar.

Aldatılan kadınlar, eşlerindeki değişimi fark ediyorlar ama görmezden gelebiliyorlar. Evde eşini aldatan kişi, çeşitli savunma mekanizmaları üretiyor ve mazeretlerin arkasına sığınıyor.

Aldatan eşin, çocuklarıyla ve çevresindeki insanlarla ilişkileri bozuluyor. Çocuklar anne babanın hatalarının kurbanı oluyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi