M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Siyonizm ve Kemalizm

Siyonizm ve Kemalizm

Musevilik bir dindir, Siyonizm ise bir ideolojidir. Bütün Musevilerin Siyonist olduğunu sanmak ve iddia etmek yanlıştır, gerçeğe uymaz.
İnternette çeşitli dillerde Jews against Zionism gibi kelimelerle ararsanız nice hahamın, Musevî din adamının, Yahudi aydınının Siyonizme radikal şekilde karşı olduğuna dair bilgiler, belgeler bulursunuz.
Yechouroun (Juifs anti-sionistes) sitesi ibretli beyanlarla, bilgi ve belgelerle doludur.
Neturei Karta isimli Yahudi cemaatinin faaliyetleri, yazıları, beyanları mutlaka okunmalıdır.
Parti Anti Sioniste (PAS) Antisiyonist dindar Yahudiler, Siyonizm ideolojisinin ve İsrail devletinin Tevrat'a göre büyük bir küfür olduğunu iddia ediyor.
Onların büyük hahamları:
Siyonist Yahudiler İsrail devletini kurmakla küfre ve sapıklığa düştüler ve bütün Yahudilerin başını belaya soktular... Filistin, Filistinlilerin vatanıdır... İsrail devletine en kısa zamanda son verilmelidir... diyorlar.

Bu konuda hiç abartmıyorum, arzu eden internetten sitelerine bakabilir.
İdeolojilerle dinleri özdeşleştirmek yanlıştır.
Türkiye'de bazı ilahiyatçılar yıllardan beri Kemalizm ideolojisi ile İslam'ı bağdaştırmaya ve uzlaştırmaya uğraşıp duruyor.
Kemalizm, M. Kemal Paşa'nın ölümünden sonra çıkartılmış, oluşturulmuş, fabrika edilmiş bir ideolojidir. Hattâ, o bir ideoloji bile değildir.
İslam dini ile Kemalizm kesinlikle uyuşmaz ve bağdaşmaz.
Kemalist ideolojinin baş mimarı Moiz Kohen'dir (Tekin Alp).
Kemalist ilahiyatçıyarın aklî dengelerinden şüphe edilir.
İslam dindir, dünya nizamıdır, hayat sistemidir.
İsrail ve Siyonizm ilânihâye (ebediyen) devam edebilir mi?.. Edemez. Onlar birer tarihî ârızadır, bir gün sona erecektir.
Yahudilerin selameti Siyonizme ve İsrail devletine karşı olmaya, Filistin'nin yerli halkıyla barışıp anlaşmaya bağlıdır
Türkiye'nin de selameti, ilerlemesi, güçlenmesi resmî ideolojiyi terk etmekle. mümkündür.
Peki resmî ideolojinin yerine ne konacaktır?
Milli kimlik ve milli kültür... Evrensel insan haklarının ve hürriyetlerinin kısm-ı âzamı... Âdil hukukun üstünlüğü... İnsan boyutlarına uygun bir hayat tarzı... Ahlak ve fazilet... Bilgelik... Mürüvvet, fütüvvet... Ve bunlara benzer değerler.

* (İkinci yazı)
İnkârcı Bozuk İlahiyatçılar
MÜSLÜMAN geçinip de namazı inkar eden var mıdır?.. Vardır... Bazıları "Namaz zikir demektir, zikir de Allah'ı hatırlamak ve anmak demektir. Binaenaleyh İslam'da, bildiğimiz namaz yoktur" diyorlar.
Bunlar kimlerdir? O biçim sözde Müslümanlardır. Sayıları azdır.
İslam'da kader yoktur diyenler var mıdır?.. Vardır.
Kader neyle sâbittir? Kur'anla, Sünnetle, icmâ ile sâbittir.
Nasıl inkar ediyorlar?.. Kader yoktur diyor, böylece kaderin olmadığını ispat ettiğini sanıyor.
Kader imanın altı temel şartından biridir ve inkar eden dinden çıkar.
İslam'da şefaat var mıdır?... vardır. Bunu da inkar edenler vardır.
İslam'da Peygamberimizin (Salat ve selam olsun ona) mir'aca çıktığı inancı var mıdır? Hiç olmaz olur mu? Mi'racın Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya olan kısmı Kur'an ile sabittir. İnkar eden küfre düşer.
İslam dininde Hz. İsa'nın âhir zamanda dünyaya tekrar nüzul edeceği inancı var mıdır? Bu konuda Ehl-i Sünnet ulemasının icmâı bulunmaktadır. Nüzul-i İsa aleyhisselamla ilgili hadîsler mânevî tevâtür derecesindedir. Son devrin büyük alimlerinden Düzceli Zahid el-Kevserî İsa aleyhisselamın nüzulünü inkar edenlerin küfre düşeceğini yazmıştır.
İslam'da kabir halleri ile ilgili sahih bilgiler var mıdır? Vardır. Sâlih mü'minlerin kabirleri Cennet bahçelerinden bir bahçe, kafir ve münafıkların kabirleri Cehennem çukurlarından bir çukur olacaktır... Bütün muteber fıkıh ve ilmihal bilgisi kitaplarında yazan bu bilgileri inkar eden bid'atçiler, reformcular, doğru yoldan sapmışlar da vardır.
Bu gibi dinî konularda yanılmamak, sapıtmamak, şaşırmamak için ne yapmalıyız?
Muteber ve güvenilir Ehl-i Sünnet kitaplarını okuyarak dini bilgilerimizi o kaynaklardan öğrenmeliyiz.
Ehl-i Sünnet akaidi... Ehl-i Sünnet ilmihali... Ehl-i Sünnet fıkhı...
Bid'atçilerin, reformcuların., aykırı ilahiyatçıların,. BOP'çuların, Kemalist ilahiyatçıların, ılımlı/light İslamcıların, Fazlurrahmancıların, Müslüman postuna bürünmüş yerli oryantalistlerin kitaplarını okumamalı, fikir ve görüşlerine itibar etmemeliyiz.
Onların, Ehl-i Sünnete aykırı bir tek, tekrar ediyorum bir tek fikir, itiraz, görüşleri bile haklı ve doğru değildir.
Nüzul-i İsa aleyhisselamı inkar eden reformcularda hiç akıl ve iz'an yok mudur ki, düşünemiyorlar: Allah için hiçbir zorluk yoktur. O, bir şeyin olmasını irade ederse ol der ve o şey olur. Hz. Adem'i anasız babasız, Hz. İsa'yı babasız yaratan Allah , o muhterem zatı gökten indirmeye de kadirdir.
Bazı ilahiyatçiler ve reformcular bu gibi dinî hüküm ve bilgileri niçin inkar ediyor?
Ehl-i Sünnet İlahiyatçıları tenzih ederek beyan ediyorum: Bu gibi inkarlarda sansasyon, şöhret vardır.
Adam İslam'da kader yoktur diye bağırıyor... Bir anda gündeme geliyor, ünlü oluyor... Dinsizler ondan bahs ediyor... Yoldan çıkmış Müslümanlar ondan bahs ediyor... Ehl-i Sünnet Müslümanları tuzağa düşüp ondan bahs ediyor... Bevval-i çeh-i Zemzem (Zemzem kuyusuna işeyen adam) gibi bir anda büyük bir şöhrete kavuşuyor...
İnşaallah tevbe ve rücu ederler de ebedî saadetlerini kurtarırlar. Aksi takdirde zarar ve ziyanları pek büyük ve sonsuz olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi