Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

CHP varolduğu sürece...

CHP varolduğu sürece...

CHP Ergenekonun avukatı değil, siyasi temsilcisidir.. CHP kapatılmadan derin devlet tartışması bitmez..

CHP, Kemalizmi kendisi için bir sıçrama tahtası ve kalkan olarak kullanıyor..

CHP ile birlikte Kemalizm devletin resmi ideolojisi olarak dayatılıyor.. Gerçekte bu ideoloji, derin devlet yapılanmasının ideolojisidir..

CHP bugün gelinen noktada, bir zamanlar “Türkün dini Kemalizmdir” diyenlerin elinde artık Kemalizmi sırtında taşıyan hareket değil, Kemalizmin sırtına yüklenmiş bir siyasi harekettir..

Türkiye’de hâlâ “tek parti” rejimi yürürlüktedir..

Türkiye’de bir “CUMHURİYET” partisi vardır ve bu parti varolduğu sürece de tek parti rejimi devam edecektir.

Bu partinin ana umdeleri ve ideolojisi anayasanın başlangıcında ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen yasalarla koruma altına alınmıştır. Dolayısı ile okullarda okutulan anddan, tüm devlet görevlilerinin ettikleri anda ve milletvekili andına kadar bütün andlar, CHP zihniyetine bağlılığı ifade eder..

CHP normal bir parti değildir.. “Laikçi” geçinir ama, Hilafet fonunu yönetir. Hem de o fondan elde ettiği riba geliri ile, resmi dil ve resmi tarih tezinin inşa, ihsa ve sürdürülmesi için kurulan kurumların finansmanını bu gelirle temin eder.

İş Bankası’nın kapitalizme benzeyen logosu aslında bu kadroların kafa karışıklığının açık bir göstergesi gibidir. Solcu ama banka yöneten bir parti. Devletçi ama, en çok sermaye kesiminden oy alan bir parti CHP. Laik ama, Alevi mezhepçiliği yapan bir parti.

CHP’nin neresini tutsanız elinizde kalır.. Milliyetçi ama, yeri geldi Kürtçülük yaptı..

CHP güneş altında kalan kar gibi eriyor..

Kemalizm geriledikçe CHP de gerileyecektir. CHP geriledikçe Kemalizm de gerileyecektir..

CHP “Cumhuriyet” partisi olduğunu söylese de, çoğunluğu temsil etmez, aldığı oy belli, %20.

Mesela Türk ulusçuluğunun temelinde “din” vardır aslında ama, CHP dine karşı mesafelidir. Lozan’da Müslüman unsurların tamamı “Türk” kabul edilmiştir, Kürdü, Arnavutu, Çerkezi, Gürcüsü, Arabı ile.. Ama CHP bütün bunlara karşıdır..

CHP garip bir parti.

6 oktan biri Milliyetçilik ama, Milliyetçilik okunu MHP’ye kaptırmıştır mesela..

İş Bankası ile ilişkisi de garip.. Laikçi bir partinin Hilafet fonunu yönetiyor olması, bu para ile riba işine girişilmesi bir yana, aynı zamanda CHP, DP’nin kurucusu Bayar ile de İş Bankası üzerinden ortaklığı garip değil mi?.

İş Bankası, CHP ile AK Parti’yi de yan yana getirir.. Ana Muhalefet Partisi İş Bankası üzerinden elde edilen geliri, iktidarın kontrolündeki TDK ve TTK’ya aktarır..

İş Bankası bu anlamda derin bir misyon üstlenen yarı resmi bir yapıdır..

CHP’nin gariplikleri bitmez aslında.. Devletin CHP’nin arşivine el koyması gerekir. Çünki CHP arşivi, 1950’ye kadar olan dönemin devlet arşivi gibidir..

CHP kapatılmadan bu tartışma bitmez.. “Cumhuriyet (...) Partisi” diye bir parti varsa, öteki partilere ne gerek var.. CHP kapatılsın, bu adamlar, “Cumhuriyetçi Halk Partisi” gibi yeni bir parti kursunlar kendilerine ve yollarına devam etsinler.. Programlarına da ne yazarlarsa yazsınlar.. Anayasa da CHP’nin ideolojisinden arındırılsın ve herkes yoluna devam etsin..

CHP hukuk dışı bir yapıdır. Aslında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının re’sen harekete geçmesi gerekir..

CHP bu garabetten kurtulmadıkça, CHP’de sular durulmayacaktır.. CHP’de bu garabet devam ettiği sürece Türkiye siyasetinde taşlar hiçbir zaman yerli yerine oturmayacaktır..

Cumhuriyet Savcılığı, Cumhuriyet Merkez Bankası gibi bir “Cumhuriyet” partisi olamaz..

CHP 6 okunu da alsın gitsin nereye gidecekse.. Kemalist mi olurlar, başka bir şey mi, o kendi bilecekleri bir şey.. Bu altı ok anayasada kaldığı sürece ve CHP’nin adındaki “Cumhuriyet” kelimesi kaldığı sürece bir adım ileriye gidelim, okulların, mahkemelerin kapısına CHP bayrağı asalım. Fazla bir şey değişmeyecektir.. Sonuçta bu işler aynı kapıya çıkar..

Anayasayı değiştirmeyi beklemeden, mesela bir adım atıp, başlangıç maddeleri ile değiştirilmez maddesinin ortadan kaldırılması yönündeki bir düzenleme ile devlet CHP kamburundan kurtarılamaz mı?

Keşke CHP’liler, normalleşmeyi kendileri isteseler.. Çünki böylesi kendileri için daha iyi olur.. Hani kongreye gidiyorlar, bu konuyu bir daha düşünseler..

Selâm ve dua ile..




Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi