Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

MİT elemanı Savcı olursa?

MİT elemanı Savcı olursa?

MİT’in yeniden yapılandırılması, geçmiş dönemin incelemeye alınması ve bu gün dava konusu olan 12 Eylül sonrasının incelenerek çürüklerin ayıklanması şart.

Bu sadece MİT için değil, Emniyet İstihbarat ve askeri istihbarat için de gerekli..

“11 kişiyi öldüren bombacıyı, MİT muhbiri diye elimden aldılar” diyor, dönemin Batman Valisi Salih Şarman.

Olay 25 Mayıs 1995’de olmuş. Batman’da bir minibüs durağına konulan beş bombadan birinin patlaması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 16 kişi de yaralanmıştı. Şarman’a göre “Polis olayı çözdü. Ama, kurumlar arasında çatışma çıktı. Çünkü bombayı koyan MİT elemanıydı. Baskılar sonucu şahsı teslim ettim.”

Devlet denetleme kurulunun bu işleri de soruşturması gerekiyor.

Yazıcıoğlu suikasti aydınlatılsın, o zaman bu işin ucu nereye gidecek göreceğiz..

İstihbarat içindeki kokuşmuşluk her yere sızar. Oradan sadece faili meçhul cinayetlere değil, kaçakçılığa, rüşvete, her yere uzanabilirsiniz.. İstihbarat örgütlerindeki usulsüzlükler tam olarak çözülmeden derin devlet yapılanması tasfiye edilemez..

Bana kalırsa her yapının önce kendi içinde bir temizlik hareketi yapması gerek. Sonra da kurumlar arası rekabet ve çatışma alanlarının üzerine gidilmesi gerek..

Çünki her istihbarat kurumu ötekisi ile sorunlu..

Hepsinin içindeki “ötekiler”in adamı var. Bu ötekiler kim” diyecek olursanız, hepsinin içinde derin devletin adamları var.. Hepsinin içinde dış istihbarat örgütlerinden sızmadan söz ediliyor, hepsinde, öteki istihbaratın adamları bulunuyor ve hepsinde adına eleman” denilen bir takım adamlar var..

Özal suikastinin tetikçisi Kartal kimdi mesela.. Ya da Dink suikastinin tetikçisi, Danıştay suikastinin tetikçisi kimdi?

Yeşil soruşturması başladı. Yeşil nerede başladı, nerede uzandı..

Bu arada örtülü KİT’ler konusu da önemli..

İstihbarat örgütlerinin Media, Mafia, Sermaye, Siyaset, Bürokrasi ve STK içindeki uzantıları gerçekten ortada sadece istihbarat işi ile mi meşguller.

Mesela bu işlerden anlayan biri diyor ki, üniversitede görev yapan bir eleman, kendine hukuk diploması uydurursa ve sonra istihbarat faaliyeti şeklinde yargı kademelerinden birine yerleştirilirse, zaman içinde terfi edip belli yerlere gelirse, bu faaliyet bir şekilde yasal çerçeveye oturtulsa bile bu süreçte verdiği kararlar, attığı imzalar, yaptığı işlemler ne kadar yasal olur?

Bu soruya kim, nasıl cevap verecek?

YÖK’ün kozmik dosyalarına el atılacak olursa buna benzer daha bir sürü gariplikler çıkabilir ortaya..

Sizin müftü sandığınız adam fetvayı derin güçlerden alıyorsa durum ne olacak.

Rektör yaptığınız adam dil bilmiyorsa, yani akademik kariyeri tamamen uydurukta, bu adamın profesör imzası ile attığı bilirkişi raporlarının hükmü nedir?

Elemandan milletvekili, parti başkanı..

Şimdi Devlet denetleme kurumu Özal suikastini soruşturuyormuş..

Biliyorsunuz, Yazıcıoğlu suikasti soruşturması da DDK raporu ile başladı. Bu anlamda Gül’e teşekkür ediyorum..

İstihbaratın aktif emeklileri değil sadece emeklilerinin de yakın takibe alınması gerekir.. Bunların bir kısmı bazı derin yapıların taşeronluğunu yapıyor olabilir. Bir kısmı Mafia ve çetelerle işbirliği içinde olabilir.. Bir kısmı başka örgütlerin danışmanlığını yapıyor olabilir..

Bu son MİT tartışmasından sonra, hepsinin kulağına kar suyu kaçmıştır. Bu işlerin ortaya çıkabileceği ve hesap sorulabileceği kaygısı taşımaya başlamışlardır. Eğer bu iş bu aşamada bitirilmezse, Bu çevreler iktidara yakın çevrelerle işbirliği yapabilir, muhalefete destek verebilir ve kendilerini korumak adına bir takım işlere kalkışabilirler..

Belki yeni kurulan müsteşarlık önce bu işe el atmalı.. Bir istihbarat denetleme kurulu oluşturup, bütün personelin dosyası, elemanlar dahil tek tek elden geçirilmeli ve operasyonlar, faaliyetler inceleme altına alınmalı ve ilişkili kişi ve kurumlar hakkında inceleme yapılmalıdır..

Aslında sadece bu damarı yakın takibe alarak faili meçhullerden, kaçakçılığa, yolsuzluktan rüşvete bir çok kirli ilişkiye ulaşmak mümkün..

Ve tabi, bu kurul, kozmik odaya da girmeli.. Olaydan kişiye, kişiden olaya uzayan, içeriden dışarıya, dışarıdan içeriye uzanan karanlık ve kanlı ilişkiler, derin yapının sahte şeyhinden fahişesine ilişkileri tek tek ortaya çıkartılmalı. Terör, darbe, yolsuzluk ve irtica tekmili birden bu oyunun içinde gizli.. Selam ve dua ile..



Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi