Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sıra Bir'e geliyor mu?

Sıra Bir'e geliyor mu?

Önce Nagehan Alçı açıklama yapıyor!

"Sıra Çevik Bir'e geliyor" diyor!

Hemen ardından Ertuğrul Özkök tarihi bir görüşmeyi açıklıyor!

Vakti zamanında yani 28 Şubat sürecinde Emin Çölaşan ve bir iki arkadaşı ile birlikte Çevik Bir'i ziyaret ettiklerini hatırlatarak bu ziyarette Çölaşan'ın Çevik Bir'e "Bırakın bunları darbe yapacak mısınız darbe?" diye sorduğunu söylüyor!

Çevik Bir'in de "Siz ne diyorsunuz Emin bey!" diye hayretlerini dile getirdiğini aktarıyor!

İlk etapta Nagehan Alçı'nın sıranın Çevik Bir'e geldiğini öne sürmesinin hemen ardından yapılan bu açıklamayı Çevik Bir'i aklama gayretkeşliği olarak görmüştük!

Özkök'ün bu açıklaması ile Çevik Bir'i suçlanan paşalardan ayrı tutmaya özen gösterdiğini düşünmüştük!

Ama hemen ardından Emin Çölaşan'ın yalanlaması geldi!

Çölaşan, Özkök'ün açıklamasının tamamen yalan ve palavra olduğunu iddia ettikten sonra o gün Çevik Bir ile aralarında geçen konuşmayı şöyle aktarıyor:

"Ben Çevik Bir'e "Darbe yapacak mısınız darbe?" diye bir şey söylemedim. "Alınan 28 Şubat kararlarına direnme olursa ve gerekirse silah kullanır mısınız?" diye sordum."

Çölaşan'ın bu açıklamasını okurken Özkök'ü yalanlıyor mu tasdik mi ediyor pek anlayamadık doğrusu!

Özkök o gün yaşananları kelimesi kelimesine aktaramamış olabilir ama O'nun söyledikleri ile Çölaşan'ın söyledikleri arasında ne fark var?

Bize göre biri "Kel Ali" diyor, öteki "Ali kel!"

Aynı şeyi farklı kelimeler ile anlatmaktan başka bir şey yapmış değiller! Ancak, Emin Çölaşan'ın açıklaması bizim yukarda dikkat çekmeye çalıştığımız bir aklamayı da silip süpürüyor!

Özkök yaptığı açıklamada Çevik Bir'in "Siz ne diyorsunuz Emin bey!" diye hayretini dile getirdiğini iddia ederken Emin Çölaşan sorusuna Çevik Bir'in "Gerekirse tabii kullanırız" dediğini öne sürerek tabir caizse bir çuval inciri berbat ediyor! Ve "Sıranın Çevik Bir'e geldiği" iddiasına katkıda bulunmuş oluyor!

Bugüne kadar Çevik Bir hakkında bir çalışma yapılmamışsa da sanırız Çölaşan'ın bu açıklamasından sonra özel yetkili mahkemelere iş düşecektir! 28 Şubat'ın resmen sorgulanmaya başlandığı bir dönemde Çevik Bir'e atfedilen "Gerekirse elbette silah kullanırız" cevabı sanırız savcıların dikkatinden kaçmayacaktır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi