Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

Pozisyonsuz maç

Pozisyonsuz maç

Artık normal ligin bitimine sadece bir hafta kaldı. Şampiyonluğa koşan takımlar için iyi oynamışsın, kötü oynamışsın, pozisyon bulmuşsun ya da bulamamışsın fark etmiyor. Önemli olan kazanmak. Mesela dün gece Galatasaray rakibi Orduspor'a bir tek pozisyon vermedi. Birkaç pozisyon bulup maçı 2-0 almayı bildi.
Galatasaray Elmander olmayınca ileride fazla top tutamıyor, havadan oynayamıyor ve rakip defans oyuna çok daha rahat katılıyor. Bunu dün gece net olarak gördük. Neredeyse bir tek kafa topu alamadı Galatasaraylılar. Ve Orduspor çok fazla ayağa pas yaptı. Ama bu paslar oyunla ilgili değil. Pas yapıyorlar ama bal yapamayan arı gibi.
Galatasaraylı Necati kim ne derse desin tüm zamanların devre arasında yapılan en iyi transferi. Maçın hemen başında attığı gol yine bu seneki süper goller arasında. Necati'nin hem Sivas'a hem de dün gece Ordu'ya attığı goller sezon sonu yılın golü olmaya namzet goller. 30 metreden hareketli topa ve o köşeye vurmak her babayiğidin harcı değil.

G.SARAY RAKİBİ BEZDİRİYOR
Galatasaray'ın en önemli özelliği bir dakika olsun oyun disiplininden uzaklaşmıyorlar. Sürekli konsantreler ve rakibe yakın oynuyorlar. Bu da rakibi bezdiren ve usandıran bir şey.
İkinci yarıda Sabri oyuna girdi ve enteresan bir gol attı. Orduspor bir anlık gaflet içine girince pozisyon verdi. Sabri de şimdiye kadar atmadığı tarzda ilginç bir gol attı. Sonuçta Galatasaray play-off'ta çok ama çok büyük bir puan farkıyla yarışacak. Fizik olarak çok iyiler, mücadele olarak da üst seviyedeler. Çok pozisyon üretmeseler de rakiplerine fazla pozisyon vermemeleri ve oyun disiplininden kopmamaları onları ligin en büyük favorisi haline getirdi.
Hakem Tolga Özkalfa bu sene formda. Geçen hafta beğendim, dün gece de öyle. Ufak tefek faul hataları yapıyor ama objektifliği ve oyunculara yaklaşımı keyif verici. İnşallah hep böyle devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi