Cemal Nar

Cemal Nar

Bayram Ettik Teşekkürler

Bayram Ettik Teşekkürler

Artık Kur’an-ı Kerîm ve Sevgili Peygamberimizin (sav) hayatı seçmeli ders olarak okullarımızda okutulacak. Yıllardır bu kadar sevindiğimi bilmem. Ne de hasret kalmışız böyle sevinçlere. Hamd olsun Âlemlerin Rabbi Allah Teâlâ’ya.

Cumhurbaşkanı halkının adına orda oturuyor ve 4+4+4 yasasını onaylayacağına güvencimiz tamdır. Bu yasa A. Necdet zamanında olsaydı onaylamayacağına inancımız tamdı. Bir kere daha hamd olsun Âlemlerin Rabbi Allah Teâlâ’ya.

Hatırlar mısınız, kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitimin 28 Şubat baskısıyla Mesut Yılmaz aracılığıyla çıkarıldığı o acı günü? Hani o kişi “siyasi hayatıma mal olsa da bunu yapacağım” diyerek bu kanunu önemsiyor ve karşı çıkan bizlere “yarasalar” diyordu. Mecliste işi bitirince de soluğu Hacı Bektaş’ta alarak “size müjde getirdim” diyerek bir gaf daha yapıyordu. Bu sözü, kimisi alevi-sünni ayrışmasına sebep olarak fitne çıkaracağına aklı yetmeyen, kimisi de zaten bunu isteyen, kimisi de çıkarılan kanunu iyi zanneden kalabalıklar, çılgınca alkışlıyordu, orada bu ucuz kahramanı bekleyen Demirel ile beraber.

Biz ise kahroluyorduk…

Evet, siyasi hayatı bitmişti, şimdi bitkisel hayat yaşıyordu hamdolsun. Fakat ne mutlu ki o yasa şimdi yerle yeksan oluyordu. Şimdi onlar kahroluyor, bizler seviniyorduk. “Ve tilkel eyyamu nüdaviluha beyne’n nas…” Allah hayırlısıyla hitamına erdire.

Bir kere hamd olsun Âlemlerin Rabbi Allah Teâlâ’ya.

Bu yasaya karşı çıkanlar, neyi bahane ederlerse etsinler, aslında Kur’an eğitimine karşı çıkıyorlardı. Bu bilinçli bir karşı çıkıştı. Nitekim bir CHP li “bari saltanatı ilan ediniz” demiştir. Onların canhıraş engelleme faaliyetlerine sokaklardaki adamları da yırtınırcasına destek vermişlerdir. Ama çok şükür ki hüsran yaşamak sırası artık onlara gelmiştir.

Onlar bu adımın İslamlaşma yolunda ne büyük başarılara vesile olacağını biliyorlar. Bu adımla bu ülkede fıskın, fücurun, günahın, karanlığın, zulmün, diktanın, halk düşmanlığının, taklitçiliğin, köksüzlüğün ne büyük bir darbe yiyeceğini çok iyi biliyorlar. Bu yüzden bütün güçleriyle hamle üstüne hamle gerçekleştiriyorlardı.

Biz de biliyoruz ki bu yasayla çok şükür Cumhuriyet döneminin en büyük, en önemli işlerinden bir gerçekleştirilmiştir. Tarihi günler yaşıyoruz, tarihe tanıklık ediyoruz. Bu önemli bir bir milattır. Bundan sonra eğitim daha bir başka olacaktır. Artık öğretmenliğimin ilk günlerinde gördüğüm acı manzaralar yavaş yavaş bitecek, yavrularımızı sınıf sınıf cehenneme küreleyen bir zihniyetin karşısında yalnızlığım, güçsüzlüğüm, çaresizliğimin verdiği acı ve ızdrapla gizli gizli ağlamalarım, zamanla yerini sevinç gözyaşlarına bırakmıştı, şimdi ise bayram ettirecektir inşallah.

Okul Kur’an’a kavuşmakla şimdi gerçekten okul olacaktır. Haşa “laik okula Allah, Kur’an, din, Peygamber giremez” safsatası ile gençlerin imanının ellerinden alınmaya çalışıldığı karanlık dehlizler, şimdi yerini “Seni yaratan Allah’ın adı ile oku” emrinin tahakkuk ettiği kutlu mekanlar olmaya bırakacaktır inşallah.

Bu zamana kadar okul okul değildi. Medeniyetimizin temel kitabının okutulmadığı mektep, mektep olmamak bir yana, bizim de değildi. Şimdi bizim olacak inşallah. Allah Teâlâ’nın muradı mekteplerde okunacak, sınıfa, koridorlara, bahçeye nur yağacak, yarasalar karanlıklara doğru defolup kaçacaklardır inşallah yavaş yavaş.

Resulullah (sav) bizim için örnek insandır, model kişiliktir, hayat rehberidir, biricik önder ve yegâne liderdir. Artık onu tanıyacak kimi yavrular. Sonra ne olacak biliyor musunuz? Onun yanında utanacak önder taslakları ve yavaş yavaş alanı terk edeceklerdir. Dünya yeni bir soluk alacak, yeni bir hayatla tanışacak, yeni bir uygarlıkla muştulanacak, koyu bir karanlığın ardından gelen nurlu bir şafakla aydınlanacak ve aradığını bulacak ve geç kaldığına yanacaktır inşallah. Bir kere daha hamd olsun Âlemlerin Rabbi Allah Teâlâ’ya.

Bize bu bayramı hediye edenlere çok çok teşekkürler ediyoruz. Dualar ediyoruz kendileri ve zürriyetleri için. Ve müjdeliyoruz onları; bu dersleri okuyan ve istifade edenlerin gereğince amel edişlerinde aldıkları sevabın aynısını kendi amel defterlerinde de bulacaklardır inşallah. Çünkü kaide meşhurdur; “sebep olan, yapan gibidir.” “Bir ülkeye iyi bir çığır açanlar, sevaplarını aldıkları gibi, kıyamete kadar o çığırda gidenlerin sevaplarını da alırlar. Çünkü o çığırı ilk defa açmakla arkadan gelenlere sebep olmuşlardır. Aksi de geçerlidir bunun elbette.”

Teşekkürler Ak Parti.

Teşekkürler MHP.

Teşekkürler BDP bataklığındaki Beş doğru davranan kişi. Allah sizi oradan tez kurtarsın inşallah bu iyiliğinizin yüzü suyu hürmetine…

Ve son sözümüz CHP ye: Allah Teâlâ sizi bu her daim hakla savaşmak ve millete düşman olmak yüz karalığından kurtarsın. Çıkmadık candan bir umut, size hidayet ve istikamet versin.

Ben bu duaya “amin” diyorum, ama bilmem siz kendiniz için “amin” der misiniz?






Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi