PKK'nın vesayet aracı KCK

PKK'nın vesayet aracı KCK

Geçen dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili olan ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda da görev yapan Abdurrahman Kurt'un Neşe Düzel'e söyledikleri önemli.
Kürt sorununu, bir Kürt olarak, "içeriden" yaşayan bir kişi Kurt... Bu sayede son derece yerinde değerlendirmeler yapıyor. İşte iki alıntı:
"BDP sisteminde bir KCK olayı var. BDP'li yöneticiler buna boyun eğmişler ve KCK vesayeti altında siyaset yapmayı içlerine sindirmişler. KCK dediğiniz sistemde, seçilmişlerin arkasında atanmışlar var ve bu atanmışlar, seçilmişleri denetliyor..."
Kıssadan hisse: PKK ve Kandil yerine BDP ile görüşmenin hiçbir getirisi olmaz. Çünkü PKK ve KCK var olduğu sürece BDP özgür bir irade gösteremez.
Sistem çok fazla Türk
"Kürtler, Türkiyelileşti. Devlet de, Türkler de Türkiyelileşmeli (...) Kurumları da Türkiyelileştirmek gerekir. Çünkü bu ülkede devlet fazla Türk. Kurumlar Türk, Anayasa Türk, hukuk Türk. Türk Kızılay'ı, Türk sporu, Türk siyaseti diyorsun (...) Sen ne kadar Türk'sen, Kürt de o kadar Kürt olmak isteyecektir."
Kıssadan hisse: Bu ülkede, PKK sorununun ötesinde, çok daha derin bir Kürt sorunu var. PKK'ya ve köşeli milliyetçilere fazla kulak asmadan, o gerilimi azaltmak gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi