Kenan Alpay

Kenan Alpay

‘Kuralına uygun’ öldürülmüştür

‘Kuralına uygun’ öldürülmüştür

2011’in son günlerinden birinde, 28 Aralık gecesi Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Ortasu ve Gülyazı Köyü’ne 34 gencin cenazesi, karlı dağların tepelerinden ancak katır sırtlarında getirilmişti. 100 gün süren ‘resmi’ suskunluktan mülhem belirsizlik yaşanan acıların ve geleceğe dönük endişelerin artmasına zemin hazırlamaktan başkaca bir işe yaramıyor.

Resmi suskunluk bitti, belirsizlik sona erecek zannedilen bir vasatta, hesap vermeye yanaşmayan o bildik-tanıdık bürokratik kibir bir tokat gibi şaklıyor, cevap bekleyen kamuoyunun yüzüne.

34 insanın TSK’ya bağlı savaş uçaklarından fırlatılan füzelerle katledilmesi emrinin gerekçesini ve hangi emir-komuta zinciri içerisinde gerçekleştirildiğini soran Meclis’e ne cevap verse beğenirsiniz? Aynen şöyle diyor Genelkurmay Başkanlığı: “Harekât sınır dışı kurallarına uygun olarak yapılmıştır.”

Madem 34 masum insanın öldürülmesiyle sonuçlanan operasyon “kuralına uygun olarak yapılmıştır” o halde bize düşen de dosyayı kapatmak, meseleyi fazla dallandırıp budaklandırmamaktır herhalde.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Alpay Arşivi