İstanbul Barosu'nun panelindeki ırkçılık rezaleti

İstanbul Barosu'nun panelindeki ırkçılık rezaleti

Irkçı beyaz Amerikalılar, Afrikalılara “nigger” derler. “Pis zenci” anlamına gelir.

Irkçı Almanlar, Türklere “Kanacke” derler. “İlkel insan” anlamına gelir.

Irkçı Türkler, Araplara “bedevi” derler. Sözlük anlamlarının ötesinde “Pis Arap” anlamına gelir. “Nigger” ve “Kanacke” gibi bir şey.

* * *

Ku-Klux-Klan'cılar “nigger” derken ve Neo-Naziler “Kanacke” derken nasıl aşağılık bir ırkçılık sergiliyorlarsa, bizdeki “çağdaş, ilerici, devrimci” kılıklı faşistler de “bedevi” derken öyle aşağılık bir ırkçılık sergiliyorlar.

Arap komşularımıza ve dahî Arap ırkından gelen vatandaşlarımıza inanılmaz bir pervasızlıkla, inanılmaz bir arsızlıkla, inanılmaz bir edepsizlikle dil uzatıyorlar.

Ku-Klux-Klan'cılardan ve Neo-Nazilerden bin kat beterler; çünkü marjinal örgüt toplantılarında veya sokak kavgalarındaki ağız dalaşlarında filan değil, devletin ve sivil toplumun önemli kurumlarınca düzenlenen toplantılarda yapıyorlar bunu.

Hatta, o kurumlar adına yapıyorlar.

Yapıyorlar ve yaptıkları yanlarına kâr kalıyor.

“Nedir bu ırkçı kin ve nefret? Nedir bu ilkellik? Nedir bu bayağılık? Ayıp olmuyor mu?” diye soran yok.

* * *

En son, İstanbul Barosu'nun düzenlediği Cumhuriyet Hukuku Paneli'nde yaşandı böyle bir rezalet.

İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili kalkıp “çankaya'ya Arap bedevi kılıklı bir eşle birlikte bir adam çıktı” dedi, düpedüz ırkçılık yaptı, ilkellik destanı yazdı; ama panel katılımcılarından ve izleyicilerinden hiç kimsenin sesi çıkmadı.

İstanbul Barosu da “Arap halklarından ve Arap kökenli yurttaşlarımızdan özür dileriz” demeye gerek duymadı tabii.

Neden duysun ki?

O çirkin ifadelerin eleştirildiği gazete haberlerinde ve yorumlarında sadece “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşine ağır hakaret” üzerinde duruldu; “Kâbe Arabın olsun, çankaya bize yeter” mısraında en 'veciz' ve en aşağılık ifadesini bulan İslam düşmanlığından mütevellit Arap düşmanlığı, bu ırkçı hezeyan, “çağdaşlık” kisvesi altındaki bu müzmin hastalık hiç sözkonusu edilmedi

Demek oluyor ki, cumhurbaşkanı ve eşi hedef alınmamış olsaydı, o Arap düşmanı ırkçılık tezahürü görmezden gelinecekti!

* * *

Arap kardeşlerimizi tahkir ve tezyif ifadesi olarak “bedevi” kelimesinin bu ülkede bu kadar rahat kullanılabilmesi, hatta “Arap” kelimesinin bile hakaret maksadıyla kullanılmasında sakınca görülmemesi, bunun efkar-ı umumiyi rahatsız etmeyip gayet normal karşılanması inanılır şey değil.

Utanmalıyız!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi