Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

28 Şubat’ta 4. dalga!

28 Şubat’ta 4. dalga!

Daha sıra basına ve yargıya gelmedi..

Sıra onlara da gelecektir bir gün..

Bir de soruşturma ne zamandan başlayıp ne zamana kadar genişleyecek.

Hani merak ettiğim nokta şu:

Bizim şu 312 General, 2 Hasan’ın gözaltına alınması, benim meşhur Erkaya davası, Tolon-Çetin davasına kadar genişleyecek mi?

Hani o zamana kadar genişlemese bile, bu aramalarda ele geçen belgelerde bu konularla ilgili mutlaka bilgi ve belgelere ulaşılacaktır..

Erkaya BÇG’nin çok önemli bir adamı idi.

Erkaya ile ilgili bilgiler, benim davanın yeniden görülmesi için hukuki bir zemin oluşturabilir.

Dahası, soruşturma yargıya doğru genişlediğinde, bu mahkeme kararını veren yargıç ve Yargıtay’daki kişilerin isimlerinin de adları bu dosyaya girebilir..

Bir de telefon ve ortam dinleme kayıtları olacak. Tanıklar olacak, bir şekilde bu davalarla ilgili ipuçlarının bu soruşturma kapsamında ortaya çıkacağını düşünüyorum.

O zaman bu davalar yeniden görülecek..

Hatta bakarsınız, o adamlar sanık sandalyesine oturacaklar, davacılar mahkûm olacaklar, yargıyı kullanarak haksız kararlar alıp, başkalarına zarar verdikleri için..

Bizim bu davalar ne ilk örnekti, ne de son örnek. Bu süreçte verilen birçok kararın yeniden ele alınması kaçınılmaz olacaktır diye düşünüyorum..

O döneme ait tapu kayıtları, mahkeme kararları, hazine aleyhine açılan tescil davalarının da gözden geçirilmesi gerek.

Bakın bakalım hangi yargıçların mal varlığında artış var? Hangi subaylar, bürokratlar köşeyi dönmüş? Hangi gazeteciler bir anda zengin olmuş?..

Şimdiye kadar ki gelişmelere baktığımda, bu dalga sayısı 10’u aşar diye düşünüyorum.

Gazeteciler, yargıçlar, bürokratlar, siyasetçiler, STK temsilcileri, bilim adamları, işadamları..

Belki bunlardan bazıları için birden fazla operasyon dalgası gerekebilir..

Yani anlayacağınız daha işin başındayız.

Bu iş bir intikam davası değil ya da cadı avı hiç değil..

Cadı avını yapanlar belli..

İntikam davası gibi görmek / göstermek isteyen çevreler de belli. Korkmasınlar, onların bu millete yaptığını, bu millet onlara yapmaz. O insanlık dışı, aşağılık işkenceler, işler olmayacaktır. Kimse onları yağlı kazığa oturtmaktan söz etmeyecek.

Faili meçhule gitmeyecekler, kimseye pisliği yedirilmeyecek, kimseye işkence edilmeyecek..

Kılıçdaroğlu ve bazı CHP’liler kendilerini darbecilerin avukatı ilan ettikleri için, söyleyecek söz bulamadıklarından ya da bir psikolojik harp taktiği olarak, işi sulandırmak, gayri ciddi hale getirmek için bu yollara tevessül ediyorlar..

Biraz da “dostlar alışverişte görsün” kabilinden işler bunlar. “Hiçbir şey yapmıyorsunuz” diyenlere, “başka ne yapalım” demek için uydurulmuş şeyler.. Kendi tabanlarına da bu şekilde bir mesaj vermiş oluyorlar.. Hani bu tür ifadelerle, parti içindeki çekişmenin üstünü örtüp, dikkatleri başka yöne çekmiş oluyorlar bu şekilde..

Belki biraz da suçluluk psikolojisi ile, bu şekilde bir öz savunma yapıyorlardır akıllarınca.

Çünki bu işler biraz daha genişlerse, CHP’nin de kapısı çalınabilir.. Bu tutuklananların dörtte üçü CHP’ye oy veren insanlardır büyük bir ihtimalle..

Ayrıları gayrıları yok aslında.. Uğruna darbe planladıkları değerler sistemini CHP inşa etti..

“İntikam” işini bilmem ama, şu “cadı avı” tanımı 28 Şubat için çok önemli bir tesbit..

Cadı avına dönmesin diye bugün CHP’liler bu memlekette cadı avını başlatanları korumaya çalışıyor.. Bunun altını çizmek gerek..

İnanın bunlar yüzlerine gözlerine bulaştırdıkları darbeyi başarsalardı, bugün tutuklananların on katını bir kerede tasfiye ederlerdi.

Zaten darbeyi yapmadan daha YAŞ kararları ile bu işi yapmaya başlamışlardı.. Yargısız infaz yolu ile önlerinde engel olarak gördükleri herkesi tasfiye ediyorlardı.. Tanıdığınız ASDER üyelerine sorun, anlatsınlar size cadı avını bunlar nasıl başlatmışlar.. Nasıl fişlemişler herkesi.. 70.000 camiye ajan yerleştirip cemaatı fişlemişler, hutbeleri izlemişler, camilerde okunacak hutbelerin konularını hazırlayıp bazı müftülüklere dikte etmişler..

28 Şubat’ın bir ilahiyat ve Diyanet ayağı da olmalı.. Bunların cemaat-tarikat içindeki uzantıları da çıkacaktır ortaya..

Neyse! Gelişmeler doğru yönde ileri doğru.

Selâm ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi