Ziya Şengül

Ziya Şengül

Şampiyonu alkışlıyorum

Şampiyonu alkışlıyorum

Maçın en ilginç anı 8. dakikada gelişti. Galatasaray kalecisi Muslera, elindeki topu degaj yapmak üzere hazırlanırken, araya Semih girdi ve gol atan oldu. Ama bu gol, futbol kitaplarına göre geçerlilik kazanmadı. Cüneyt Çakır’ın iptal etmiş olduğu bu gol, doğru karardı. Muslera degaj yaparken Semih’in araya girmesi aksiyon alanına girdiğinden, gol iptal oluyor.

Fenerbahçe ilk yarı itibariyle daha istekli, daha arzulu, topla fazla buluşan, topu ayağına oynarken, rakibine zaman zaman üstünlük sağladı. Bu arada Baroni ve Elmander’in karşılıklı kaçırdıkları goller vardı.

Semih’in ikinci yarıdaki kafa şutu ise Muslera’ya çarpıp gol olmadı. Bu pozisyon Fenerbahçe adına şanssızlık olarak görülebilir.

Galatasaray’dan ikinci sarıdan oyun dışı kalan Ujfalusi ve Fenerbahçe’den de aynı şekilde Dia kırmızı kart görünce, iki takım da uzun süre 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Fenerbahçe ikinci yarı tam Galatasaray’ın istediği doğrultuda oyun sergilerken, ev sahibi takımın ilk yarıdaki arzulu futbolu pasifize oldu. Galatasaray takım olarak profesyonelce, skoru istediği şekilde götürebilme adına maçı uzatmaya götürmek için yere yatıp kalkmadı. Fenerbahçeli futbolculara agresif olma davetiyesi çıkararak, şampiyonluk için adım atar gibi gözüktüler. Eğer Fenerbahçe ilk yarıdaki istekli ve arzulu futbolunu ikinci yarıya taşıyabilseydi; karşılaşmayı kazanan ve şampiyonluk türkülerini söyleyen olurdu.

Bana göre Alex’in oyuna alınması Aykut hocanın gecikmiş bir kararıydı. Alex gibi bir futbolcuyu ilk yarıda oynatmamak doğru olabilir. Ama ikinci yarı oyuna alınca en azından atacağı gollük paslar, duran toptaki ustalığı, bu maçın gündemine daha önce gelirdi.

Cüneyt Çakır’ın vermiş olduğu kararların hepsine doğruluk payı için alkış tutarım. Yalnız Dia’nın ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartta bana göre öncesinde faul yok. Ancak ikinci sarı da olmamalıydı diyorum.

Kısacası, bu maçın teknik analizini yapmak gereksiz bana göre.

Galatasaray’ın beraberlikte bile şampiyonluğunu ilan edecekse; Fenerbahçe’nin de kazanması gerekiyordu.

Fenerbahçe kazanamadı; Galatasaray maçı beraberlikle noktalayarak umduğu şampiyonluğu müzesine götüren oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi