Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Hocama mektuplar 4

Hocama mektuplar 4

Muhterem hocam

Gömlek değiştirip iktidar koltuklarına oturan kardeşlerimiz bugünlerde bir kez daha gömlek değiştirecek gibi görünüyorlar!

Bu gömlek değiştirme müspet istikamette olacak gibi görünmüyor!

Yani bugüne kadar yaptıkları hataların farkına varıp iyiye, doğruya, güzele doğru bir gelişme söz konusu değil!

Aksine bugüne kadar kendilerine türlü çeşitli dayatmalarda bulunanlara özeniyor gibiler!

Onlar gibi olmaya özendiklerini başörtülü hanımlara "özgürlük getiriyor" gibi yaparken aslında "çok ciddi kısıtlamalar" getirmeye çalışmalarından öğreniyoruz!

Muhterem hocam!

Bugünlerde yeni bir Anayasa yapma hevesleri depreşmiş bulunuyor! Herkes kendi kafasına, kendi gönlüne göre bir Anayasa taslağı hazırlıyor ve bunu kamuoyu ile paylaşıyor!

Gömlek değiştirip iktidar koltuklarına oturan kardeşlerimizin Hanım Kolları da kendi kafalarına ve kendi gönüllerine göre hazırlık yapmışlar!

Başörtülü hanımlara "özgürlük getiriyoruz" derken onları bir hayli alanda kısıtlıyorlar! "Öğretmenler, yargıçlar ve güvenlik güçleri" dışındaki bir özgürlükten(!) söz ediyorlar!

Öteki alanlarda çalışan hanımlar başlarını örtebilirlermiş ama "öğretmenler, yargıçlar ve güvenlik güçlerinde" çalışanlar başlarını örtemezlermiş!

Muhterem hocam!

Bu teklifi gömlek değiştirip iktidar koltuklarına oturan kardeşlerimizin kurdukları partinin hanım kolları yapıyor! Anlaşılan bir kez daha gömlek değiştirmeye niyetliler!

Geçmiş dönemlerin dayatmacılarından hesap sorulurken onların "yeni dayatma teklifleri" ile ortaya çıkmalarına bir anlam vermekte zorlanıyoruz! Siz hep "doğrulardan milim sapma" olması halinde bunun ileriki yıllarda "büyük sapmalara" yol açacağını söylerdiniz! Şimdi bu sözünüzün bir kez daha tecelli ettiğine tanık oluyoruz!

Gömlek değiştirdikleri ilk günlerdeki milim sapmaların kafa yapılarında ne büyük değişikliklere yol açtığını üzülerek müşahede ediyoruz!

Başörtülü hanımlar için artık dışardan "yabancı dayatmacı" aramaya gerek yok! Kendi dayatmacılarını artık kendi içlerinden çıkarıyorlar!

En derin saygı ve hürmetlerimle!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi