Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Petrolde ÖTV’yi kaldırın!

Petrolde ÖTV’yi kaldırın!

Petrol kaçakçılığının asıl sebebi, yüksek vergiler.
Derin çetelerin elindeki silahlar alınmadan ve finans kaynakları kurutulmadan bunlarla başedemezsiniz.
Petrol kaçakçılığı da bu işte en önemli kalemlerden biridir.. Onun için önemli..
Aslında bu işin vergi ile bir alakası yok. Devlet, kendi açığını araba kullanana yüklüyor.. Onun için dünyanın en pahalı petrolünü kullanıyoruz..
Kaçakçıların iştihasını kabartan da bu durum..
Bu iş böyle devam edemez.
Sonunda ortada skandal boyutunda bir vurgun var.
Devlet araç sahiplerinin sırtından kaçakçılarla birlikte vurgun yapıyor..
Tamam, devletin belli miktarda buradan paraya ihtiyacı var.. Bunu ille de petrol üzerinden almasına gerek yok.. Mesela karayolları vergisi koyarsınız.. Karayolu yatırımını da bu fondan karşılarsınız.. Araç sayısı, ağırlığı, teker sayısına göre bir hesaplama yöntemi ile, ne kadar lazımsa taksim eder ve araç vergisi ile birlikte yılda 2 kez tahsil edersiniz.. Ama bu arada petrol fiyatlarını da %50 indirirsiniz..
KDV yine devam eder..
Vatandaş, petrol indiriminden elde ettiği indirimi vergi olarak size öder.
Burada kaçakçılık önlenmiş olacağı için (çünkü bu büyük fiyat farkı kalkınca kaçakçılık cazib bir iş olmaktan çıkacak) sonuçta vatandaş bu işten kârlı çıkacak. Yani devlet kendi alacağını alacak, ama kaçakçıların cebine giren para vatandaşın cebine girecek..
Burada dikkat edilecek husus, kim ne kadar çok petrol kullanıyorsa o kadar kârlı çıkacak bu işten. çünkü ucuz petrol kullanacak. Ama öte yandan da daha az petrol kullanan ise, petrol zammından daha az etkilenecek.
Biliyorum buna bazı Maliye bürokratları karşı çıkacaktır.
Hemen belirtmeliyim ki, bizde bazı bürokratlar “derin devlet”den daha az bela değildir..
40 tane bahane bulurlar..
Mevzuatın engel olduğunu söylerler.
Sanki Anayasanın 90. Maddesi değişmedi. Kamu yararı olmayan düzenlemelerin ortadan kaldırılması için yüksek bürokrasi nedense hiç kılını kıpırdatmıyor..
Bakın, bir düzenleme hakkı, hukuku, faydayı korumuyor, ya da sağlamıyorsa o düzenlemeye göre hareket etmek suçtur, o yasa suç aletidir. İnsanlar mevzuat için değil, mevzuat denilen şey insanlar içindir.. Yasaların varlık ve meşruiyet temeli, insanların hak ve hukukunu koruması ile ilgilidir..
Bizde bürokrasi genel olarak zayıfa karşı şahin, güçlüye karşı tavşandır.. Değişime frendir..
Bana kalırsa bazı işlerin önünde engel olanlara bakın bakalım arkalarında kim var?
Mesela bu petrol ve gümrük yolsuzluğunun arkasında MEDİAdan, SİYASET ve BüROKRASİden biri olmadan olmaz.. Hem iktidar içinde adamları vardır hem de muhalefette.. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler.. Vatan Millet laflarını dillerinden düşürmezler. Yeri gelir Laik bir Kemalist olurlar, yeri gelir hacı babalarını anlata anlata bitiremezler. Yeri gelir Ulusalcı, derin devletin gerekliliği üzerine konuşurlar, yeri gelir, liberal ya da solcu kesilirler.. Her yöne döndüklerini sanmayın, her zaman dosdoğru bir çizgi üzerindedirler. O çizgi güçlüden yana ve çıkarlarından yana bir çizgidir.
Petrolden öTV'yi kaldırın efendim.
Tekrar söylemek gerekirse, kayıtdışı siyasetin damarında dolaşan kan petroldür.. Kayıtdışı ekonomiyi engellemeden kayıtdışı siyaseti engelleyemezsiniz.. Kayıtdışı ekonominin en büyük kalemlerinin başında da petrol geliyor..
Petrolden devletin aldığı öTV+KDV toplamı kadar petrol mafiası buradan kendine kaynak aktarıyor..
Haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır.
Bu düzeni sürdürenler petrol kaçakçılarının suç ortaklarıdır.
Petrol fiyatlarının bu kadar arttığı bir ortamda petrolde %50'ye yakın bir indirim piyasayı ciddi anlamda rahatlatır ve yaklaşık bunun yarısı kadar bir karayolları vergisi ile bu sorunu çözersiniz.
Madem karayolu vergisi koyacaksınız, aslında köprü ve yol vergisini, yani gişeleri de kaldırabilirsiniz.. O kadar kuyruk, kaybedilen zaman, beklemede boşa harcanan petrol, o kadar gişe, o kadar OGS cihazı..
Ne gerek var bunlara.
Bu işten devlet de, millet de kârlı çıkar. Tek kaybeden taraf vardır, o da petrol kaçakçıları.
Bana kalırsa bu işin şimdi tam zamanı.
Tabii malum sermaye çevrelerinin siyaset ve bürokrasi içindeki uzantılarını, derin güçlerin çetelerin mafyanın etki alanındaki kişilerin ayak oyunlarını aşabilirseniz. Selâm ve dua ile..


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi