Erdal Şafak

Erdal Şafak

Çevir çevir oku

Çevir çevir oku

SABAH'TAN MEKTUP
SABAH'ta bugün yine yığınla özel haber var. Tek tek saymayayım; nasıl olsa sayfaları çevirdikçe görecek ve keyifle okuyacaksınız.
Ama iki haberimize dikkatinizi çekmek isterim:
İlki istihbarat şefi Ertuğrul Erbaş'tan. AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç suikastıyla ilgili soruşturmada gelinen son noktayı duyuruyor: Başbakan Erdoğan'ın çok sevdiği ve takdir ettiği Kılınç'ın öldürülmesi talimatını Murat Karayılan verdi, BDP'liler azmettirdi, tetiği BDP Şırnak İl Başkanı Abdülbaki Katar'ın kardeşi Resul Katar çekti, daha sonra katile yine BDP kadroları yataklık yaptı, sakladı, sınır dışına kaçırdı...
İkinci haber Pınarbaşı bombalı saldırısıyla ilgili. Birbirini tamamlayan iki haberden oluştuğu için iki imza taşıyor: Mutlu Çölgeçen ve Alper Sancar. Hain saldırının perde gerisine ilişkin önemli bilgiler içeren bu haberlerimizin de gündem oluşturacağı kesin.
***

Başarının sırrı "Takım ruhu"nda gizli. "Takım ruhu" ise ancak kurumun tüm birimleri arasında "Sinerji" yaratmakla mümkün. SABAH'ta, şeytan kulağına kurşun, "Sinerji" tıkır tıkır çalışıyor.
İşte son örnek: Aydın Şentürk yönetimindeki Yurt Haberler Servisi'nin hazırladığı "Sağlık terörü" dizisi.
Malum, son zamanlarda sağlık çalışanlarına saldırılarda kaygı verici bir artış var. Yurt Haberler'de görevli muhabirlerimiz yurdun çeşitli yerlerinde şiddet mağduru doktorlarla ve sağlık personeliyle konuştu, acılarını depreştirmek pahasına yaşadıklarını anlattırdı ve kamuoyunu uyaracak ve bilinçlendirecek bir çalışma ortaya çıktı. Arkadaşlarımı kutluyorum.
***

Geçtiğimiz hafta içinde SABAH'ın gücüne ve etkinliğine somut örnek gösterilebilecek bir olay yaşadık: Bir gazetede köşe yazarı olan Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel'in resmen "Tefecilik" denebilecek, kariyeriyle bağdaşmayan işler çevirdiğini saptadık.
Yazılarını yayınlayan gazete hemen ilişiğini kesti.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Şafak Arşivi