Engin Ardıç

Engin Ardıç

Yalaka yazı

Yalaka yazı

Gazetelere çarşaf çarşaf reklam yağıyor. Az satışlı "refiklerimiz" bile bundan iyi kötü nasiplerini alıyorlar, onlara da akmasa da damlıyor.
Öyle ki, "habere yer kalmıyor" diye üzülür olduk. Yazarın derdi de ayrı, bir bakıyorsun "parçalı" yazanın yer darlığından yarı bölümü uçmuş, bir açıyorsun üçüncü sayfada yazanın yazısı kalkmış yirmi dördüncü sayfaya gitmiş...
Bunlar çoğunlukla "gayrımenkul" reklamları... Gün geçmiyor ki dağın başında (eskiden dağbaşı olan yerlerde) yeni bir site, yeni bir gökdelen, yeni bir alışveriş merkezi yapılmasın...
Ama muhalefet ettiğini sanarak edepsizliği ele alan "varakparelere" sorarsan memleket yandı yıkıldı, yok yoksul, ha battı ha batacak.
Herifçioğlu "Kürtler istiyorlarsa gitsinler" diyor, kovuşturma yok, soruşturma yok, gene onlara sorarsan memlekette dikta da var.
Oysa ekonomi taş gibi, yeni anayasa da yolda.
Bir tam sayfa ilanı kestim, kaç gündür saklıyorum...
Yok, Ali Ağaoğlu değil, onu ev alacaklar okusunlar.
Bir belediye ilanı.
Hani şu, Mustafa Sarıgül'ün nedense gözünü diktiği İstanbul Belediyesi.
Hani şu, tastamam on yedi yıldır solcu geçinen hokkabazların bir türlü ele geçirip de kaymağını yiyemedikleri ekmek kapısı...
Hani Kılıçdaroğlu bütün saflığıyla aday olmuştu da, Kağıthane'nin yerini bilemediği için gülünç duruma düşmüştü, işte o İstanbul.
Belediye yeni bir metro hattı açıyormuş. Anadolu yakasında.
Kadıköy'den başlayan hat, Acıbadem üzerinden Göztepe, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe falan diye Kartal'a kadar gidiyor.
Bu ikinci hat da bu kez Üsküdar'dan başlayıp "daha yukarıdan" yani kuzeyden Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Ümraniye, Dudullu falan diye Çekmeköy'e kadar gidecekmiş. Geçen hafta temeli atıldı.
Sayın Kılıçdaroğlu, bunlar belediye reisi olmak isteyip de havanızı aldığınız İstanbul'un "şirin" semtleridir. Zaten ila maşallah ülkemizde şirin olmayan köy, kasaba ve şehir yoktur.
Açık konuşalım, bunların çoğu, hızla gelişmekte olan eski gecekondu varoşlarıdır. Siz uğramayın Sayın Kılıçdaroğlu, ayakkabılarınız çamurlanır.
Kadıköy-Üsküdar arasında da bağlantısı olacak bu hattın, Üsküdar'dan tünele direkt girişi de, yani Avrupa bağlantısı da...
Kartal'dan ya da Çekmeköy'den binen vatandaş, bir tek aktarmayla ya da hiç aktarmasız, kendini Zeytinburnu'nda, Bakırköy'de buluverecek.
Gençler bilemezler, 1973 yılında şaşırmıştık, ilk köprü açılınca "Taksim- Kadıköy" dolmuşu, "Mecidiyeköy- Bostancı" otobüsü konmuştu, olur muydu böyle şey, şaka gibiydi, bir bilimkurgu filmi gibiydi!
Sayın Kılıçdaroğlu, bu saydıklarım gene İstanbul'un semtleridir, bilginiz olsun.
Sayın Kılıçdaroğlu üzülmeyin, altmış yıldır İstanbul'da yaşarım, bunlardan sözgelimi Libadiye, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Dudullu gibi yerlere ben de hiç ayak basmadım.
İşte AKP tam da bunun için seçimi gene kazanacak, bizim ayak basmadığımız yerlere metro götürdüğü için

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Engin Ardıç Arşivi