Kemal Belgin

Kemal Belgin

İboları kim dövüştürdü?

İboları kim dövüştürdü?

Beşiktaş’ın Avusturya kampında bir bomba patladı. Yok yok, ne yeni bir hoca geldi Kartal’a, ne de bizim spor medyasının beş yıldızlı yeni futbolcu bombalarından biri? Ne de Sinan kardeşimim yeni bir takım ilişkileri meydana çıktı? Ne de başkan Demirören’in yeni bir hayali.

Evet çıka çıka, İbrahimlerin döğüşü çıktı?  Biri birinci kaptan üzülmez, diğeri ikinci kaptan Toraman. Sebep mi? Efendim; yemeğe inilirken üzülmez, Toraman’ı merdivenlerde terliklerle görünce uyarmış. “Hocanın emri var. Terlikle kamp içinde dolaşmak yasak” Toraman, ayağında bir yara olduğunu öne sürmüş, sonra da, söylentilere göre, küfürleri sıralamış. Sen misin? Yumruklar havada uçuşmuş.

Peki, sizce bu kavganın asıl sebebi terlik mi? Bence hayır. Olamaz da? Futbol oynamış adam bu kavganın sebebinin ‘Ezeli yedekliğe’ çeyrek kalınmış olmanın patlaması hemen anlar? Hatta hatta daha teri kurumamış milli maçların kadrosunda bulunmamayı da ekleyebiliriz. İki İbrahim de, Beşiktaş takımında yıllardır banko adamlardır. İki İbrahim de, düne kadar Terim hocanın, Ersun hocanın vazgeçilmezleri idiler. Yani bir anda kulübe müdavimi durumuna düştüler. Ya da düşeceklerini gördüler, hissettiler. Bu sebeple de moralleri son derece bozuktur. Futbolcu banko adam olmaktan, ezeli yedekliğe doğru yaklaştığında sinirleri gerilir, etrafına hep ona kötülük yapan  insanların çemberi diye bakar. Hocasını, varsa diğer yetkilileri diş gıcırtatarak izler. Yani pimi çekilmiş bir bomba gibidir. Ya da dokunsan ağlayacak kadar hüzünlenmiştir. Yakın çevresine, ailesine bundan böyle. Beşiktaş Kaptanı olarak bakamayacağını bilir. Yıkılmıştır. çok çalışarak formayı kapmanın yolunu arayacaktır ama, her idman maçı, her özel oyun onu biraz daha karamsarlığa itecektir. Artık isyan etmenin eşiğine gelmiştir.  İşte İboların yumruklaşmalarının ardındaki asıl sebepler yumağı budur.

Şimdi İbolar İstanbul’dadırlar. Ya ümraniye’de PAF’ın içine atılacaklardır, ya da ‘Kulüp bulun’ diye kapının önüne. Acı ama gerçek!

Bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım. Savunmaya üç yabancı transfer eden Beşiktaş, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda iyi bir performans gösteren Gökhan’la da imzaya oturmak üzeredir. Ben bu satırları yazarken, belki de nikah tazelenmiştir bile... Böylece, ilerdeki günlerde, yukarıda sıralamaya çalıştığım yedeklik sebebinden dolayı ortaya çıkabilecek bir huzursuzluk da, şimdiden, bunun taraflarınca kendiliğinden bitmiştir.

Bir de bu yazının penceresinden bakın bakalım, ne göreceksiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi