Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çocuklarına zarar veren anneler

Çocuklarına zarar veren anneler

1- Otobüsteyiz... Yolcular sıcağın etkisiyle iyice yorgun düşmüş ve bir an önce evlerine ulaşmanın hayalini kuruyorlar. İkinci durakta otobüs duruyor ve yarım saattir bekleyen yolcular telaşlı bir şekilde içeri giriyorlar. Otobüs tıka basa doluyor, insanlar sıcaktan ve sıkışıklıktan şikâyet etmeye başlıyorlar. Yolcuların arasında yaşlı bir amca bastonuna yaslanarak ayakta durmaya çalışıyor. Ön koltukta annesiyle sohbet eden on üç yaşlarında bir erkek çocuk kalkıyor ve adama yer veriyor. Fakat anne çocuğun sırtından hızla çekiyor ve "Otur, boş ver, başkaları versin, zaten sen de yorgunsun" diyerek çocuğu engellemeye çalışıyor. Ama çocuk yaşlı adama yerini veriyor ve kendisi ayakta bekliyor.

Soru: Anne çocuğa iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyor?

Cevap: Anne çocuğa bencilliği öğreterek aslında kötülük yapıyor.

2- Bir sabah vakti insanlar ezan sesiyle uyanıyor. Namaz için kalkanlar aynı secdede birleşiyor sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Tam da o saatte bir baba on sekiz yaşındaki oğlunu namaza kaldırıyor. Ama anne yerinden fırlıyor ve "Bırak çocuğu zaten çok yorgun, bir gün de kılmayıversin, sonra kaza eder..." diyor.

Soru: Anne çocuğuna iyilik mi yapıyor yoksa kötülük mü?

Cevap: Anne çocuğun namaz konusundaki hassasiyetini zedeleyerek ona zarar veriyor. Çünkü annenin bu yaklaşımından etkilenen çocuk bir süre sonra "nasıl olsa kaza ederim" diyerek namazlarını aksatmaya başlayacaktır.

3- Bir genç kız, iş yerinde yaşadığı sorununu annesiyle paylaşıyor: "Bizim ustabaşı elamanlardan birini hiç sevmiyor, onun işten atılması için elinden geleni yapıyor. Ama bunun için geçerli bir sebebi yok. Bu hafta onunla ilgili bir takım senaryolar uydurmuş ve bize; Siz de bu konuda beni destekleyin eğer yanımda olursanız patronu ikna edebilir ve onu işten attırabilirim' diyor. Kabul etmesem ustabaşı bana kafayı takabilir. Ne yapacağımı bilemiyorum" diye yakınıyor. Anne kızına akıl veriyor: "Sakın kabul etmemezlik yapma kızım, yoksa işinden atılırsın. Gördüm, duydum deyiver..."

Soru: Anne kızına iyilik mi yapıyor kötülük mü?

Cevap: Anne kızını çıkarcılığa ve iftiraya ortak olmaya teşvik ediyor. Dolayısıyla anne kızına zarar veriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi