Aziz Üstel

Aziz Üstel

Şam-PKK ekspresine iki bilet

Şam-PKK ekspresine iki bilet

Geçen gün gazetelerin birinde iki fotoğraf... Bunlardan biri rahmetli anamın deyişiyle “at hırsızı kılıklı” bir herif.

Adı Salih Müslim. Yersen tabi! Kim bilir gerçek adı nedir? Kafasında eğreti bir peruk, bıyığı büyük bir olasılıkla takma, tombul yanakları sarkık, gözleri hançer hançer...

Yankesecilik, hırsızlık, elle sarkıntılık gibisinden adi suçlar işlediğinden ve de her türlü cezaya rağmen rezillikten vazgeçmediğinden müebbete mahkum olmuş. Başer Esad’a bağlılık yemini ettiği için salınmış ve PKK’nın Suriye’de açılan dört kampının başına getirilmiş! Kod adı bile var: Ebu Welat! Kürt muhalif sitesi bu atamayı serseriden önder yaratma olarak nitelendiriyor.

Acaba Selahattin kardeşime sormuşlar mıdır ya da Emine, Aysel bacılarıma, “yeni bir haydut atıyoruz Kandil’e gidecek çapulcuları eğitsin diye. Gerçi sicili az biraz boktan amma insafı ve dahi vicdanı olmadığına kalıbımızı basarız. Aynen kendine benzer it uğursuz tayfası yetiştireceğinden zerre kuşkunuz olmasın. Tamam mı? Atayalım mı?” diye.

Esad’ın yeni çakalı Salih Müslüm ya da Ebu Welat, Kuzey Irak’ta eğitimlerini tamamlayan PKK katil adaylarını Halep, Kamışlı, Afrin, Kobani, Derika, Hemko, Amude, Haseki kentleriyle Azaz kasabasında toplayıp Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’den geçişlerini sağlamaktaymış.

Şam-PKK Ekspresine bilet aldırılan diğer kişiyse, tüysüz bir oğlan çocuğuna benziyor fotoğrafından.

Adı Ferhad Abdi Halil.

Esad, Türkiye’nin kıskacına girince o saat PKK’nın Suriye bacağı, PYD’nin başına geçirilmiş. Kandil’den hopladığı gibi Suriye’ye dönüp Esad’ın zulmünden bıkan Kürt’leri un-ufak etmekle görevlendirilmiş. Bu oğlan çocuğu Abdullah Öcalan’ın manevi oğluymuş. Kod adı da pek bir fiyakalı: Şahin Cilo!

El Muhaberat bildiğiniz gibi PKK’yı çekip çeviren, silah sağlayan, birlikte uyuşturucu pazarlayan bir istihbarat-terör örgütü. PKK’yı gerçekte yöneten de bu örgüt işte.

Şimdi, uçak düşürmek meselesinin hesabı er ya da geç verilecektir; ondan kuşku duymasın kimse. Ama intikam sıcak değil soğuk yenen bir yemektir; ancak o zaman tadından yanına varılmaz!

Yalnız bu Şam-PKK Ekspresi yolcuları var ya? Ha işte onların hesabını hemen kesmek gerekir. Çünkü bu bir yaradır, iltihaplanır kısa sürede, antibiyotikli mehlemle hemen sıvamazsan üstünü, için için kaynar mikrop saçmayı sürdürür sağa sola. Mehlemi sürecek olanlarsa işinin ehlidir ve de bu günler için yetiştirilmiştir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi