Faruk Köse

Faruk Köse

Terörü bitirmek istiyor musunuz?

Terörü bitirmek istiyor musunuz?

O halde Laik-Kemalist rejimden vazgeçip Şeriat ilan edeceksiniz!

İslam’ı inkâr, Kur’an’ı iptal, Müslümanı ihmal, vahyi ihlal, dini ihlâk üzerine kurulan rejimi terk edip ilahi hükümlere sığınacaksınız!
Bu zamana kadar yanlış yapıldığını ikrar, İslam Şeriatı’nı ikdâr edeceksiniz.
Siyonist sermayeli “Amerikan Emperyalizmi”nin “İslam coğrafyası”nı sömürü projeleri için “eş başkan” statüsünü terk edip, “Ümmetin Birliği”ni sağlayacak projelerin “as başkanı” olmaya talip olacaksınız.
“Politik ikbal” peşinde koşmayacak, halkının bütün unsurlarını kucaklayacak şekilde “ülkenin istikbali” için çalışacaksınız. “İstikbal”i “devrimler”de değil, “kökler”de, milletin “kimlik ve kişilik değerleri”nde arayacaksınız.
•
Yok, kafama saksı düşmedi. Ters tarafımdan kalkmadım. Serap da görmüyorum.
Eğer gerçekten “Kürt ayrılmacılığı”na dayalı “terör”ü bitirmek istiyorsanız, başka bir çarenin olmadığını artık görmelisiniz. Çünkü “ayrılık tohumları”nı filizlendiren sebebin “İslam kardeşliği”ne dayalı “Ümmet bilinci”nin yüreklerden silinmesi olduğunu artık görmelisiniz.
“İslam kardeşliği” terk edilip yerine “Türk milliyetçiliği”nin konulduğu günden itibaren, “iftirak tarlası” sürülmüş, “Kürt milliyetçiliği”ne dayalı “nifak tohumları” ekilmiş demektir. Artık “ayrılık tohumları”nın filizlendiği “tefrika tarlası”ndan “terör”den başka bir hasat bekleyemezsiniz. Çünkü ne ekerseniz, onu biçersiniz!
•
Şimdi başımızı ellerimizin arasına alıp bir “tarih muhasebesi” yapalım; tek bir suali sorup cevabını arayalım: Kürt halkı niye T.C.’ye bağlı kalsın?
T.C.’nin Laik-Kemalist rejimi Kürt halkının dini İslam’ı ayaklar altına aldığı için mi? İslam’ın iktidarını isteyen Kürt önderi Şeyh Said’i astığı için mi? Allah’ın hükümlerine bağlı bir halkı dininden kopardığı için mi? Kürt halkının kavmi özelliklerini, kimliğini, dilini, töresini, “Kürt” olduğunu ifade etmesini yasakladığı için mi? Sırf Kürt olduğu için baskı gördüğü, ayrımcılığa uğradığı, hakları ihlal edildiği için mi?...
Kürt halkını Türk halkıyla bir arada tutacak esas unsur olan “İslam kardeşliği” yok edilirse, bu iki halk nasıl bir arada duracak?
Madem bu noktaya geldik, o halde şu suale de cevap bulmamız lazım: Kürt halkı PKK’ya niçin bağlı hale geliyor?
Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin: Rejimin uygulamaları neticesinde T.C. ile “gönül bağı” kalmayan Kürtler, bir de kendilerine “ayrımcılık” yapıldığı, haklarının ihlal edildiği, baskı ve zulme maruz kaldıkları kanaatini yüreklerinde pekiştirmişlerse, buna son vereceğini iddia eden ve kendi içlerinden birileri tarafından yürütülen bir akıma kapılmazlar mı? Bu sonuca rejim bizzat sebep olmuş olmaz mı? Eğer eğitim sistemini “dinden uzak bir nesil” yetiştirme üzerine kurmuşsanız, dini duygulara yabancı olarak yetişmiş Kürt nesli, bir de “milliyetçilik” akımına kapılmışsa, bir de “ayrılık”ı içselleştirmişse, fanatik duygularının tercümanı olan PKK’dan başka hangi kapıya gider sanıyorsunuz? Haklarının gasbedildiği, baskı ve zulüm gördüğü, fakr-u zaruret içinde yaşamaya mahkûm edildiği, ayrımcılık yapıldığı, ötekileştirildiği kanısına varan Kürt genci, “din kardeşliği” kimliğinden de uzaklaştırıldığı için, “milliyetçilik” akımına ve “ayrılık ateşi”ne de kapıldığı için, bu sorunlarının çözümünü “bağımsızlık”ta aramaz mı? Aradığı bağımsızlık idealini temsil eden de PKK ise, kendini terör örgütünün kollarına teslim etmez mi? Kalpler “din duyguları”ndan koparılınca, artık o gencin hangi limana yanaşacağını kestiremezsiniz ve bu liman, genellikle “korsan limanlar” olur, değil mi?
Peki ne olacak bu durumda? Başa dönelim isterseniz.
O halde Laik-Kemalist rejimden vazgeçip Şeriat ilan edeceksiniz!
........
•
Yok, eğer “bunu yapmayız” diyorsanız, paşa gönlünüz bilir.
Terörü bitiremez, PKK’nın belini kıramazsınız. Çünkü artık PKK “tabansız” bir örgüt değil, milyonlarca Kürt tarafından “bağımsızlık ve özgürlük” için peşinden gidilen bir “halk önderliği” olarak kabul görmekte. Aksini iddia etseniz de bu maalesef böyle.
Halkın desteğini alan bir hareketi bitirmenin yolu halka karşı savaşmak değil, desteği başka tarafa kanalize etmektir.
Bana, Müslüman Kürt halkının “özgürlük” isteğinin “milliyetçi ayrılık”tan alınarak kanalize edileceği İslam’dan başka bir ideal, Şeriat’tan başka bir hukuk gösterin...
Gösteremezsiniz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Faruk Köse Arşivi