Engin Ardıç

Engin Ardıç

Hamaset ki en çok yakışandır bize...

Hamaset ki en çok yakışandır bize...

Şehidin cenaze töreninde Kültür Bakanı bandoyu susturmuş... "İnsanlar dua edecekler, tekbir getirecekler, gürültü etmeyin" demiş. CHP medyası kıyameti koparacak ama koparamıyor, yalnızca "ima etmekle" yetiniyor, uyuzluğunu ortaya salıyor ve yorum yapmayı okurunun olmayan ferasetine bırakıyor.
Acaba Ertuğrul Günay "İslamcı olduğu için" mi böyle yapmış? Orduya gıcığı mı var? Yani yıllarca koynumuzda solcu diye besledik, gerçek yüzünü ortaya mı koydu? Meğerse gizli din taşırmış, "gizli Müslüman" çıkmış!
Yorumlardan yorum beğen. Sonra da oyunu CHP'ye ver vatandaş. Çünkü "bunlar" şöyle ağız tadıyla bir bando bile çaldırmıyorlar!
Öyle ya, oğlunu askere davul zurnayla ve de korna çalarak gönderen, "en büyük asker bizim asker" sloganını atan vatandaş, oğlunun cenazesi geldiği zaman da bandoya katlanacak bir zahmet!
Kimin ne zaman, ne kadar ve nasıl acı çekeceğine de devlet karar verir. Bu memlekette ağıt yakılacaksa onu da biz yakarız, size ne oluyor? (Tekbirlerinizi "Tanrı büyüktür" şeklinde getireceksiniz, Arapça gerici bir dil olduğu için kullanmak yasaktır.)
Bakınız bir AKP milletvekili, Mehmet Ali Şahin de ne yapmış geçen bayram?
Bir "Öğretmenevi"nin açılış törenine katılmış.
AKP, öğretmenlerden elini çek! Orası CHP'nin alanıdır. Sen, öğretmenleri "devrim ordusu" diye gaza getirip üç otuz paraya çalıştırmayı bizim kadar başaramazsın!
Bayramlaşma programında İstiklal Marşı çalmışlar.
Şahin de demiş ki: "Bu bir kongre değil, bir bayramlaşma... Tıpkı bir sünnet düğünü ya da nikah gibi... Her toplantımızda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na gerek yok... Onlar ancak resmi içerikli toplantılarda kullanılabilir... Bu, onları değersiz gördüğüm için değil, değerli gördüğüm içindir."
Olmadı! Vara yoğa çalınmayacaksa marşın anlamı mı kalır?
Örneğin lig maçlarında mutlaka çalınmalıdır. Dünyada lig maçlarında milli marş çalınan tek ülke olma onurunu kimseye kaptırmamalıyız.
Bu milli marş uygulamasını "Kürtler'e zorla İstiklal Marşı dinletme" amacıyla icat etmişlerdi ama Diyarbakırspor ligden düşünce işin gazı kaçtı...
Zarar yok, biz de Elazığspor-Akhisarspor maçında çalarız.
Fakat ne yazık ki Bursaspor-Twente maçında çalamıyoruz, UEFA izin vermiyor.
Dolayısıyla milli birlik ve beraberliğimiz zedeleniyor.
Zaten PKK üyeleri de yeterince İstiklal Marşı dinlememiş oldukları için dağa çıkıyorlar...
Canım, belki "prozodiyi" beğenmemişlerdir.
CHP medyası Mehmet Ali Şahin'i de linç edecek ama edemiyor, gene yalnızca imayla yetiniyor...
"Bunlar İstiklal Marşı'na da karşıdırlar" diyecek, diyemiyor. Bunun öküzlük olacağının farkında, çünkü marşın yazarı Mehmet Akif.
Zamanında bilememişler, İslamcı'ya milli marş yazdırılır mı? Hani şöyle Kemalettin Kami Kamu falan yazsaydı, ya da en iyisi Behçet Kemal Çağlar...
Efendim? Kurtuluş savaşımızı yürüten ve Mustafa Kemal Paşa'nın başkanlık ettiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde İslamcılar da mı vardı? Yok artık! Belki Kürtler bile vardır, daha neler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Engin Ardıç Arşivi